2000-2300obr/min |
Autor |
Wiadomość |
ober80 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-05-2008, 22:32 2000-2300obr/min
|
|
|
Witam wszystkich Mitsumaniakow!!!Mam Cari od miecha(2 tyg jezdzilem a teraz zostawlem ja w PL i pojechalem na Wyspy pozalatwiac sprawy powrotu do PL)...Mam maly problem a raczej pytanie.Byly juz podobne tematy ale tego co mnie zastanawia nie ma lub nie moge znalezc.A mianowicie chodzi mi o to ze jak jade stala predkoscia obojetnie na ktorym biegu i dochodze do 2000-2300obr/min auto robi cos dziwnego.Nie szarpie ale ma taki jakby drugi oddech odczuwalny przez ulamek sekundy...Nie wiem co to moze byc-swiece,przewody,przepustnica ??? Sam nie wiem...A moze to normalne w GDI?tylko pomiedzy podanym zakresem obrotow jak jade stala predkoscia czyli zatrzymam gaz na przedziale tych obrotow i jade chwile to czuje jakby takie kopniecie i potem juz jest oki...Z goruy dzieki za info i za zainteresowanie moim tematem...Pozdro 4 All...Ober80 |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 19-05-2008, 22:35
|
|
|
ober80 napisał/a: | ...A moze to normalne w GDI?tylko pomiedzy podanym zakresem obrotow jak jade stala predkoscia czyli zatrzymam gaz na przedziale tych obrotow i jade chwile to czuje jakby takie kopniecie i potem juz jest ok |
ale jak wcisniesz mocnej gaz to czujesz kopniecie?? Jesli tak to jest to przejscie silnika z fazy spalania ubogiej mieszanki na normalna
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Bonfire [Usunięty]
|
Wysłany: 19-05-2008, 23:00
|
|
|
Zobacz ten wątek
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=23713
Mam coś podobnego, jadąc stałą prędkością (z reguły na niskich obrotach) czuję od czasu do czasu tak jakby lekkie zwolnienie lub odwrotnie przyspieszenie (dodam, że gaz trzymam w tej samej pozycji). Mam wrażenie tak jakby nagle odjęło silnikowi kilka koni lub nagle mu przybyło. Nie mam pojęcia co to może być, ale dopóki auto jeździ to nie przejmuje się tym |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 20-05-2008, 10:25
|
|
|
Bo to przejście między trybem pracy silnika na normalnej lub ubogiej mieszance no i zaczęliście to odczuwać organoleptycznie a pewnie wcześniej w zaaferowaniu na to nie zwracaliście uwagi |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
ober80 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-05-2008, 20:18
|
|
|
dzieki panowie za korzystne dla mnie informacje ...Uspokoiłem sie juz i to dzieki waszej pomocy...Wiedziałem ze Cari to super fura...dzieki dla wszystkich ktorzy zainteresowali sie moim tematem...Jeszcze raz dzieki 4 All... |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 20-05-2008, 20:23
|
|
|
ober80 napisał/a: | Wiedziałem ze Cari to super fura | powiedz to arturro chyba sie ucieszy |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
|