Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Eclipse 1994
Autor Wiadomość
gUMI$
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 23:59   Eclipse 1994

Proszę pomóżcie mi sie zdecydować bo mam okazje kupić Mitsubishi Eclipse wersje USA z roku 1994 za 3500zł.

Autko jest po przeróbkach a mianowicie środek obszyty czarno niebieską skórą, wyremontowane nadwozie (kolor czarna perła), zrobione zawieszenie itp ...

Niestety silnik w nim jest uszkodzony a mianowicie przy obrotach powyżej 3500 auto zaczyna mocno kopcić.Co może być nie tak ?

Jest tam wsadzony 1.8

Jeśli doszło by do SWAPa to czy silnik 2.0 16V wejdzie do niego bez problemu tzn. bez żadnych przeróbek itp ... ??

Jaki silnik w ogóle byście proponowali żeby dać i co o tym myślicie ??

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2007, 23:31   

pewnie ze silnik wejdzie bez "przerubek"!!!

W zasadzie taki swap to juz jest przerubka ;) ))

zapewne bedziesz musial zmienic tez skrzynie biegow (ale nie jestem pewien) , komp bedzie inny a jak komp to i wiazka , nie wiem jak z chamulcami jest w tych 1.8 czy sa miejsze czy normalne ;) ))

Jaki silnik???
to zalezy co chcesz z tym dalej robic jak cie stac to wsadzaj 2.0 turbo ;) ))

A jak chcesz sobie godnie pojezdzic to wystrczy 2.0 TYLKO ze jak kupisz silnik urzywany to licz sie z tym ze w 90% bedzie on potrzebowal kapitalnego remontu;))) no chyba ze ci sie uda wyrwac super zadbana jednostke!!!!

Tak czy siak jak bym byl na twoim miejscu to bym poszukal eclipsa w dobrym stanie (buda zawias itd) ale z padnietym silnikiem 2.0 Napewno znajdziesz takie auto w cenie 3500 zł I do tego dolozyl na kapitalny silnika!!!! Bedziesz w tedy wiedzial na czym stoisz;))) i cenowo wyjdzie ci taniej !!!

Sz@kal 
Forumowicz
Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Wysłany: 24-11-2007, 00:12   

aurii napisał/a:
zapewne bedziesz musial zmienic tez skrzynie biegow (ale nie jestem pewien) , komp bedzie inny a jak komp to i wiazka

plus do tego mocowania silnika chyba inne.
aurii napisał/a:
nie wiem jak z chamulcami jest w tych 1.8 czy sa miejsze czy normalne ;)

Chyba są takie same jak w GS/GST.

PS. aurii, twoja ortografia woła o pomste do nieba :wink:

gUMI$
[Usunięty]

Wysłany: 24-11-2007, 22:26   

ja go moge mieć za 3500 :) czyli najlepszym rozwiązaniem było by kupienie go i wyremontowanie tego silnika ?? :)

turbo by było napewno za jakiś czas :)

aurii
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2007, 17:36   

Daj spbie spokoj z 1.8!!! kup padniete 2.0 i te wyremontuj ta sama kasa a o ile wieksza moc;)

karol 
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 1G 94r. 4G63
Wysłany: 25-11-2007, 20:21   

Ja mialem takiego i pomimo ze kupilem go zauroczony,nie sprawdziwszy wczesniej wszystkich wad,to wspominam autko b.dobrze.Wiadomo ze brakuje mu GARBA no i przede wszystkim tych kikudziesieciu kucy,ale jako pierwszy Kliper chyba moze byc.
Tak ze gdyby usterka motora nie bylaby powazna,a reszta naprawde ok to dlaczego nie?
Bo jesli kupisz od razu dwulitrowke to juz napewno na 1,8 sie nie pszesiadziesz i nie poznasz uroku tego autka 8)

A jesli chodzi o swap,to-sam nad tym myslalem,ale raczej sie nie oplaca.
pozdr.

allias
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2007, 20:35   

Jaki 1.8 tam jest? Jaka skrzynia? Wiele z silnikow Mitsu maja te same mocowania wiec jest szansa ze przrobki moga byc naprawde male...

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2007, 21:31   

4g37

gUMI$
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2007, 01:22   

podobno silnik ma 135 KM czy to prawda ... ? gostek miał poszukac dla mnie wykresu z chamowni i pokazac mi to . widze ze zdania są powiedzlone ... sam już nie wiem co robic :( co byscie konkretnie poradzili brac je i remontowac silnik czy jak ??

allias
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2007, 09:51   

Moze byc latwiej zrobic podmianke na cos wiekszego... niestety tu odpadam bo tego 4G37 to jeszcze nie widzialem w warsztacie... Rozejrzyj sie tutaj jakie modele maja ten silnik... to moze Ci dac wieksze pole do znalezienia czegos zastepczego. Znajdziesz silnik i bedziesz wiedzial czy warto.

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2007, 11:05   

silnik 1,8 ma 92 kunie lub 120 to zalezy czy wersja przed czy po lifcie :> w danym tak roku (juz dokladnie nie pamietam, chyba 93) wkladano juz ten mocniejszy 1,8 do eclipsea, podobnie bylo w galantach

lecz obawiam sie ze w Twoim przypadku moze to 94 byc data pierwszej rejestracji nie rokiem produkcji jak to czesto czynia w tym modelu... wtedy te 92 konie to jest naprawde zamulacz :D pozdrawiam i szukaj 2.0

Odpowiedz do tematu