|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] Zawias do wymiany, części,ceny itd |
Autor |
Wiadomość |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2007, 01:08 [1G 90-94] Zawias do wymiany, części,ceny itd
|
|
|
Za miesiac moze dwa mam zamiar wyciszyc zawias bo tłucze juz chyba wszystko co tłuc może. Pierwsza sprawa to niebardzo wiem jak sprwadzic co jest do wymiany,czy jedyny sposob to poczekac do przegladu (luty) i poprosic goscia zeby przylozyl sie do diagnostyki? Co sie wybija najczesciej i rozbierajac zawias nalezy zakladac ze akurat ta czy inna czesc powinna byc wymieniona. Tlucze mi glownie w prawym przednim kole na dziurach i jak stoje i pomacham kierownicą to słysze i czuje pod nogami pukanie. Do tego jak kolo sie odrywa od ziemi (zrywa) to podskakuje wiec chyba amortyzatory tez slabe. Kurde nigdy mnie jakos zawieszenie nie interesowalo i wlasnie teraz wychodzi moja niewiedza. Za wszelkie podpowiedzi z góry dziekuje, moze ktos ma jakis schemat gdzie jest opisana kazda gumka jak sie nazywa i gdzie sie znajduje.Do tego poprosze również o ceny i producentow jakim mozna zaufać.Dzieki bardzo i pozdrawiam!! |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 11-12-2007, 14:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kiepuczi
Forumowicz
Auto: Eagle Talon Tsi AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Lip 2005 Posty: 203 Skąd: Pulawy
|
Wysłany: 08-12-2007, 10:36
|
|
|
to ze masz luzy w kierownicy to z pewnoscia sa koncowki drazkow sterowania. Komplet amorkow bede mial niebawem na sprzedaz, koszta to 1100 za 4 sztuki. |
|
|
|
 |
Tomasz82
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
Pomógł: 15 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 677 Skąd: RAWA MAZ
|
Wysłany: 09-12-2007, 02:37
|
|
|
kiepuczi napisał/a: | to ze masz luzy w kierownicy to z pewnoscia sa koncowki drazkow sterowania. Komplet amorkow bede mial niebawem na sprzedaz, koszta to 1100 za 4 sztuki. |
Jakiej firmy.
bo wiem że bilsten ma taniej amorki niż kayaba do eclipse. |
_________________ Colt c58 gti 2.0
Nissan interstar 2.5 cdti
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)
 |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 09:35
|
|
|
A moze mi ktos przyblizyc problem innych czesci zawieszenia? Gdzie sie znajduja, jak je sprawdzic i ewentualnie ceny.Sprobuje wleźć pod samochod i cykne fotke i poprosze kogos zeby mi opisal znajdujace sie tam elementy. |
|
|
|
 |
Maniu
Forumowicz
Auto: Galant 1,8
|
Wysłany: 10-12-2007, 15:04
|
|
|
Mozesz wjechac na kanal i posprawdzac wszystko przy pomocy np lyżki do kół. Naginasz, odciagasz itp tam gdzie sa wszystkie gumowe elementy szukajac luzu.
Ale czy nie lepeij jechac do jakiegos warsztatu gdzie Ci to sprawdza za ok 20zl? Tyle mnie skasowali
Podbijanie kol to wina amortyzatorow, a luzy w kierownicy to najpewniej koncowki drazkow jak juz wyzej pisano. Po wymianie koncowki/ek drazkow musisz ustawic zbieznosc. Sworzen wachacza ok 40zl, koncowka jakos taniej... |
|
|
|
 |
kiepuczi
Forumowicz
Auto: Eagle Talon Tsi AWD
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Lip 2005 Posty: 203 Skąd: Pulawy
|
Wysłany: 10-12-2007, 17:24
|