Kierunkowskazy w Carismie |
Autor |
Wiadomość |
Tasak [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2007, 07:28 Kierunkowskazy w Carismie
|
|
|
Otórz mam problem, od jakiegoś czasu w mojej carismie po zamknięciu jej z pilota zapala się najszęściej lewy kierunkowskaz i nie chce zgasnąć. Czasam zapalają się oba ale nigdy nie zapalił się sam prawy. Nie gasną również po otworzeniu samochodu z pilota i odpaleniu silnika. Poza tym jak się pali albo palą oba na raz to nie chcą migać. Przy próbie włączenia słychać tylko załączenie przekaźnika i nic. Pomocy. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 29-11-2007, 09:28
|
|
|
no to skoro sie wlaczaja przy uruchomieniu alarmu, czy tam centralnego z pilota to w nich szukalbym przyczyny |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 29-11-2007, 14:07
|
|
|
Spróbuj jeszcze może zamienić przekaźniki między sobą (może się zwiera i nie puszcza) .
Jak to nie to , to patrzeć dalej na samą centralkę alarmu tam jest pojedynczy przekaźnik z separacją każdej ze stron kieunkowskazów (zazwyczaj ) (może z nim jest coś nie tak ) |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
Tasak [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2007, 16:26
|
|
|
A gdzie się znajduje centralka alarmu????????? |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 30-11-2007, 23:23
|
|
|
Nie wiem
Co monterzy to w innym miejscu montują . Coś słyszałem pod tyną kanapą ??
Oryginalne to nie wiem bo takowego nie miałem . |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
lekr1979 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-12-2007, 22:11
|
|
|
Ja uważam, że to na pewno przekaźnik w centralce alarmowej. Miałem to samo w poprzednim samochodzie i po wymianie przekaźnika efekt minął. Powodzenia. W niektórych przypadkach wystarczy rozebrać sam przekaźnik i wyczyścić styki ale w większości to są przekaźniki hermetyczne i nie można ich otworzyć bez uszkodzenia ich obudowy. |
|
|
|
 |
|