|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] Dziwne gasniecie silnika |
Autor |
Wiadomość |
Jazzyn [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2007, 03:42 [Cari 1.8] Dziwne gasniecie silnika
|
|
|
Witam,
Koledzy pomocy!. Moja Carisma 96r 1,8GLX jedzie jakies 40 km i nagle obroty ładnie, równomiernie spadaja do zera i silnik gasnie. Jak postoi chwile ok 10 minut to odpala i znowu przejedzie jakies 40 km. Jak obroty spadaja to samochodzik wykazuje zerowa reakcje na pedal gazu, czy ktos sie spotkal z takim problemem? Prosze o pomoc i jakies sugestie. .Wszystkie plyny sa nowe i zadna z kontrolek sie nie zapala. Cari jezdzi na benzynce. |
|
|
|
 |
kris80
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 727 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 13-12-2007, 07:06
|
|
|
witam miałem tak samo ale ja jezdze na gazie. U mnie była to wina przepływomierza powietrza. Nowy był strasznie drogi i zdecydowałem sie na regenerację mojego starego. To koszt ok 200zł. |
_________________ Tylko Mitsu
 |
|
|
|
 |
mareqm
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI ,2003 AT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 10 Paź 2007 Posty: 94 Skąd: okolice W-wy
|
Wysłany: 13-12-2007, 09:47
|
|
|
Podobne zachowanie auta powoduje zapchany katalizator.Miałem kiedyś coś takiego w Fordzie.Skończyło się na wymianie katalizatora. |
|
 |
Jazzyn [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2007, 09:49
|
|
|
Katalizatora nie mam, mam tam strumiennice, ale dzieki za checi. Poszukam jakiegos fachowca co by sie przyglądnąl temu przeplywomierzowi. Napisze jak sie sprawa rozwinie. |
|
|
|
 |
bundy33 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2007, 10:53
|
|
|
witam. mialem podobny problem obroty falowaly i auto gaslo. wystarczylo przeczyscic przeplywomierz powietrza, mozna to zrobic samemu ale ja mialem znajomego mechanika ktory skasowa mnie 50zł za wyczyszczenie |
|
|
|
 |
Jazzyn [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2007, 10:54
|
|
|
I rozumiem ze pomoglo?
[ Dodano: 15-12-2007, 11:05 ]
Rozebralem przeplywomierz na czynniki pierwsze i poczyscilem wszystko co sie dalo. Wcale nie byl jakos szczegolnie brudny, poskrecam wszystko i jade testowac. Niestety to jest elektronika moze trzeba bedzie wymienic... Z tego co czytalem o obrotach i gasnieciu silnika na forum to az strach do jakiegos mechanika jechac bo mozna sobie druga cari zlozyc i dalej bedzie swirowac |
|
|
|
 |
|
|