Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
dokładnie mocowanie sworznia
Autor Wiadomość
hitman 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,6 16V
Wysłany: 19-12-2011, 12:55   dokładnie mocowanie sworznia

Wymieniam wahacz - wszystkie śruby pieknie dały się odkręcic łącznie z tą od sworznia, jednak sama szpilka sworznia nie chce za nic w świecie wyjść z tej dziurki (z tego elementu gdzie jest przegub tarcza itd) co jest? czy możliwe jest że ktoś to na jakiś klej skleił? przecież to powinno w miare swobodnie wyjść, a ja już takiej siły używałem że za chiny nie idzie tego ruszyć i młotkiem. Porosze o jakieś porady.

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 19-12-2011, 13:40   

śruba wyciągnięta ze zwrotnicy czy tylko poluzowałęś

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-12-2011, 16:32   

jak wyciągnięta śruba to musiałbyś koło podnieść trochę do góry, wtedy sworzeń powinien wyjść, ewentualnie możesz go opukać po zwrotnicy

hitman 
Forumowicz

Wysłany: 19-12-2011, 20:58   

Panowie tam nie ma śruby tylko nakrętka którą dokręca się sworzeń do zwrotnicy a po odkręceniu tej nakretki sworzeń za nic nie chcieł wyjść, on wchodzi w zwrotnice na zasadzie stożka (tak mi się wydaje) i tam sie pewnie zapiekło to wszystko i bylo nie do ruszenia, jednak dałem rade a raczej razem z moim padre daliśmy rade, rezultat - zawieszenie jak nówka, nie sądziłem że sworzeń może mieć taki luz i dawać takie głośne dźwieki :lol: dziekuje za odpowiedź i podpowiedź.

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 19-12-2011, 21:42   

no właśnie o nakrętkę chodziło mi, a jakoś tak powtórzyłem o śrubie..

hitman 
Forumowicz

Wysłany: 19-12-2011, 21:48   

Spoko. Naprawde z niczym się tak jeszcze w cari nie natrudziłem jak dzisiaj z wyjęciem tego sworznia ze zwrotnicy, wy też to pewnie przechodziliście ale może z mniejszym wysiłkiem :wink: , ale warto było :partyman: dzieki jeszcze raz.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 19-12-2011, 22:29   

Przy montażu ktoś zbyt mocno dociągnął nakrętkę przez co sworzeń na stożku mocno się zacisnął. Do jego demontażu powinieneś użyć odpowiedniego ściągacza.

Odpowiedz do tematu