Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
LANCUCHY A L200, BEZPIECZENA JAZDA PO SNIEGU
Autor Wiadomość
l200/red
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2007, 21:29   LANCUCHY A L200, BEZPIECZENA JAZDA PO SNIEGU

CZY KTOS JEZDZI NA LANCUCHACH OSTATNIA ZIMA BYLA BEZ SNIEGU A TERAZ ZACZYNA SYPAC,
SWIETA SPEDZE W OKOLICACH ZAKOPANEGO U RODZICOW TROCHE WYJAZDOW DO MNIE DO MIASTA KILKA GOREK !!
WIEC CO POLECACIE NA BEZPIECZNA JAZDE

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-11-2007, 08:30   

Mysle, ze przy dobrych oponach zimowych i z napedem 4x4 dasz rade. Ja woze lancuchy. Od 4 lat nie zakladalem. Nawet w gorach i na ciezkich podjazdach. Jest taka wyslizgana gorka w Bukowinie jak sie jedzie na Wysoki Wierch. Tam sie wszyscy poddaja i bez lancuchow nie moga podjechac. Ja nie mialem z tym problemow nawet ruszajac z miejsca pod gore. Tylko trzeba pamietac aby nie zerwac trakcji. Oczywiscie lancuchy w ostatecznosci dobrze miec. Tylko musza to byc lancuchy z przeznaczeniem do auta terenowego i pasujace do rozmiaru kola. Majac Pinina zawsze zastanawialem sie na ktore kola zapinac. Potem wozilem juz 4 sztuki. :D

ADol
[Usunięty]

Wysłany: 20-11-2007, 15:25   

a jakie łańcuchy byś polecał do L200 (opony 265/70 R16)?
no i ewentualnie - gdzie je można kupić za rozsądne pieniądze?

nie mam doświadczenia w jeździe takim autkiem, ale skoro już mam terenowe to chcialbyk korzystać z jego możliwości

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 20-11-2007, 17:12   

Ja kupilem swoje u mojego oponiarza. Jak dobrze pamietam König'i.
Tu mozesz sprawdzic co i jak: http://www.koenig-schneek...kettenShop.html Niestety troche kosztuja.

mugino
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2007, 23:47   

sam sie zastanawiam nad lancuchami tylko przeraza mnie srednia cena ok 700-1000zl klp na os a lancuchy mozna kupic i nigdy nie zalozyc wiec spory wydatek ale ostatnio zlanlazlem firme ktora oferuje cos taniego... http://www.goralmet.pl/lanc_przeciwp.htm

postaram sie dowiedziec cos wiecej o nich bo czesto do sacza jezdze wiec napisze jak bede mila wiecej info o tym chyba ze ktos juz mial do czynienia z takimi lancuchami

elili
[Usunięty]

Wysłany: 30-11-2007, 16:04   

Hi hi mają nawet super selekt:
Kod:
Łańcuchy śniegowe SELECT SUPER

może to specjalnie do Mitsu?

manfred_250
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2007, 20:52   

HEJ Kiedyś jeżdziłem Jeepem potem L200 i zawsze myślałem o łańcuchach. Facet-właściciel wyciągu zjawiskiem typu ZIS 5 4x4 myka po takich górkach że wymiękam na jakiś zimówkach od osobówki. Ps. UMIEJĘTNOŚCI I Rozsądek a łańcuchy będą zbędne. pozdrawiam

MariuszG
[Usunięty]

Wysłany: 19-12-2007, 10:00   

Podobają mi się w ofercie Góralmetu łańcuchy 4WD. Nie są drogie. Może kupić? Ktoś tego używał? Kupić na dwie osie czy wystarczy na jedną?

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 19-12-2007, 10:04   

masz kase kup na obie :wink:

MariuszG
[Usunięty]

Wysłany: 19-12-2007, 10:05   

Na Ciebie zawsze można liczyć! Koszt dwóch kompletów to 300 zł netto - da radę. Co myślisz o Góralmecie i akurat modelu 4WD. Wszystko wygląda za pięknie...

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 19-12-2007, 10:25   

Wiesz prawda jest taka, ze ja mam jeden komplet w cenie 4 Goralmentu i nigdy nie zakladalem. Jezdzi w zimie (na dalsze wypady) w bagazniku. Przy Grandtrekach SJ 6 nigdy nie byly mi potrzebne lancuchy. Fakt malo w gorach smigam ale nawet te wyjazdy i proby gdzie mialem watpliwosci auto na zimowka poszlo. Wiec chyba lepiej wozic balast za 300 niz za 600 zlotych. :mrgreen: Gorzej jak beda juz potrzebne i zawioda. Ale tu Ci nie pomoge bo ja nawet nie wiem czy moje dadza rade i nie bedzie z nimi klopotu.

mugino
[Usunięty]

Wysłany: 19-12-2007, 11:33   

jescze nie mialme okazji tam pojechac i sprawdzic..ale mysle musza dzialac ,zreszta na lancuchach jezdzi sie bardzo rzadko wiec mysle ze lepiej kupic takie,niz placic kilka razy wiecej za inne

Odpowiedz do tematu