LANCUCHY A L200, BEZPIECZENA JAZDA PO SNIEGU |
Autor |
Wiadomość |
l200/red [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2007, 21:29 LANCUCHY A L200, BEZPIECZENA JAZDA PO SNIEGU
|
|
|
CZY KTOS JEZDZI NA LANCUCHACH OSTATNIA ZIMA BYLA BEZ SNIEGU A TERAZ ZACZYNA SYPAC,
SWIETA SPEDZE W OKOLICACH ZAKOPANEGO U RODZICOW TROCHE WYJAZDOW DO MNIE DO MIASTA KILKA GOREK !!
WIEC CO POLECACIE NA BEZPIECZNA JAZDE |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-11-2007, 08:30
|
|
|
Mysle, ze przy dobrych oponach zimowych i z napedem 4x4 dasz rade. Ja woze lancuchy. Od 4 lat nie zakladalem. Nawet w gorach i na ciezkich podjazdach. Jest taka wyslizgana gorka w Bukowinie jak sie jedzie na Wysoki Wierch. Tam sie wszyscy poddaja i bez lancuchow nie moga podjechac. Ja nie mialem z tym problemow nawet ruszajac z miejsca pod gore. Tylko trzeba pamietac aby nie zerwac trakcji. Oczywiscie lancuchy w ostatecznosci dobrze miec. Tylko musza to byc lancuchy z przeznaczeniem do auta terenowego i pasujace do rozmiaru kola. Majac Pinina zawsze zastanawialem sie na ktore kola zapinac. Potem wozilem juz 4 sztuki. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
ADol [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2007, 15:25
|
|
|
a jakie łańcuchy byś polecał do L200 (opony 265/70 R16)?
no i ewentualnie - gdzie je można kupić za rozsądne pieniądze?
nie mam doświadczenia w jeździe takim autkiem, ale skoro już mam terenowe to chcialbyk korzystać z jego możliwości |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 20-11-2007, 17:12
|
|
|
Ja kupilem swoje u mojego oponiarza. Jak dobrze pamietam König'i.
Tu mozesz sprawdzic co i jak: http://www.koenig-schneek...kettenShop.html Niestety troche kosztuja. |
 |
|
|
|
 |
mugino [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2007, 23:47
|
|
|
sam sie zastanawiam nad lancuchami tylko przeraza mnie srednia cena ok 700-1000zl klp na os a lancuchy mozna kupic i nigdy nie zalozyc wiec spory wydatek ale ostatnio zlanlazlem firme ktora oferuje cos taniego... http://www.goralmet.pl/lanc_przeciwp.htm
postaram sie dowiedziec cos wiecej o nich bo czesto do sacza jezdze wiec napisze jak bede mila wiecej info o tym chyba ze ktos juz mial do czynienia z takimi lancuchami |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2007, 16:04
|
|
|
Hi hi mają nawet super selekt:
Kod: | Łańcuchy śniegowe SELECT SUPER |
może to specjalnie do Mitsu? |
|
|
|
 |
manfred_250 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2007, 20:52
|
|
|
HEJ Kiedyś jeżdziłem Jeepem potem L200 i zawsze myślałem o łańcuchach. Facet-właściciel wyciągu zjawiskiem typu ZIS 5 4x4 myka po takich górkach że wymiękam na jakiś zimówkach od osobówki. Ps. UMIEJĘTNOŚCI I Rozsądek a łańcuchy będą zbędne. pozdrawiam |
|
|
|
 |
MariuszG [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2007, 10:00
|
|
|
Podobają mi się w ofercie Góralmetu łańcuchy 4WD. Nie są drogie. Może kupić? Ktoś tego używał? Kupić na dwie osie czy wystarczy na jedną? |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 19-12-2007, 10:04
|
|
|
masz kase kup na obie |
 |
|
|
|
 |
MariuszG [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2007, 10:05
|
|
|
Na Ciebie zawsze można liczyć! Koszt dwóch kompletów to 300 zł netto - da radę. Co myślisz o Góralmecie i akurat modelu 4WD. Wszystko wygląda za pięknie... |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 19-12-2007, 10:25
|
|
|
Wiesz prawda jest taka, ze ja mam jeden komplet w cenie 4 Goralmentu i nigdy nie zakladalem. Jezdzi w zimie (na dalsze wypady) w bagazniku. Przy Grandtrekach SJ 6 nigdy nie byly mi potrzebne lancuchy. Fakt malo w gorach smigam ale nawet te wyjazdy i proby gdzie mialem watpliwosci auto na zimowka poszlo. Wiec chyba lepiej wozic balast za 300 niz za 600 zlotych. Gorzej jak beda juz potrzebne i zawioda. Ale tu Ci nie pomoge bo ja nawet nie wiem czy moje dadza rade i nie bedzie z nimi klopotu. |
 |
|
|
|
 |
mugino [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2007, 11:33
|
|
|
jescze nie mialme okazji tam pojechac i sprawdzic..ale mysle musza dzialac ,zreszta na lancuchach jezdzi sie bardzo rzadko wiec mysle ze lepiej kupic takie,niz placic kilka razy wiecej za inne |
|
|
|
 |
|