[Cari 1.8] oswietlenie w kabinie oraz obroty na biegu jalowy |
Autor |
Wiadomość |
Ice [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2007, 22:23 [Cari 1.8] oswietlenie w kabinie oraz obroty na biegu jalowy
|
|
|
witam
od nie dawna jestem uzytkownikiem cari 1,8 GLX 97r.
mam 2 problemy:
- oswietlenie w aucie, czujniki sa niby ok ale jak otwieram drzwi nie zapala mi sie lampka w wewnatrz.
- czasem na biegu jalowym obroty maleja i auto gasnie. jak odpalam auto na zimnym silniku obroty potrafia byc od 1k-2k. jak chwile pojezdze na biegu jalowym mam obroty od tej kreseczki nad zerem do 1 tysiaca. po prostu skacza.
z gory dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 08-04-2007, 22:47
|
|
|
Ice napisał/a: | oswietlenie w aucie, czujniki sa niby ok ale jak otwieram drzwi nie zapala mi sie lampka w wewnatrz. |
pytanie przyziemne, a masz ustwaione światełko w pozycję ON, lub pośrednią ? jesli nie działa nic, to może bezpiecznik ? |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Ice [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2007, 22:53
|
|
|
Chooper napisał/a: | Ice napisał/a: | oswietlenie w aucie, czujniki sa niby ok ale jak otwieram drzwi nie zapala mi sie lampka w wewnatrz. |
pytanie przyziemne, a masz ustwaione światełko w pozycję ON, lub pośrednią ? jesli nie działa nic, to może bezpiecznik ? |
bezpieczniki sa ok. sprawdzalem ostatnio miernikiem jak mi radio nie chciało grac
wlacznika nie posiadam. jest tam taka mala dziurka poprostu. oswietlenie na fotel pasazera i kierowcy dziala |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-04-2007, 22:56
|
|
|
wszystkie bezpieczniki, nawet te na wprost lewego kolana kierowcy ?
jak to nie masz przełacznika ?...przecież to na środku powinno mieć przełacznik Off/pośredni/ON
EDIT: AAA skumałem, samego przęłącznika nie ma ?
a to najszybciej to rozebrać i sprawdzić, czy czasem domyslnie nie jest ustawione przez poprzedniego właściciela na OFF...a światełko kupisz z rozbitka za grosze na allegro
co z żaróweczką ? sprawdzałeś ? |
|
|
|
 |
Ice [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2007, 23:14
|
|
|
kurde juz raz to rozbieralem i nie widzialem zadnego przelacznika w srodku (moze dlatego ze bylo juz ciemno ). na zewnatrz mam poprostu mala dziureczke. zaroweczka ok bo sprawdzalem |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-04-2007, 23:26
|
|
|
to najwyraźniej jest zrobione tak, żeby nie swieciło...wymień sobie to na sprawne, Z przełącznikiem |
|
|
|
 |
myszkansk [Usunięty]
|
Wysłany: 08-04-2007, 23:32
|
|
|
a ja mam pytanie do tego tematu... mi sie zawsze zapala swiatełko ale do drzwi kierowcy nigdy mi sie nie zapala... do innych tak ale jak sie otwiera drzwi kierowcy to sie nic nie zapala ;/;/ |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 09-04-2007, 00:28
|
|
|
przeczysc krancowke w ramie drzwi co jest |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Ice [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2007, 13:12
|
|
|
dobra wiem co jest z oswietleniem w srodku. rozkrecilem je przed chwila i sie okazalo ze taka jedna blaszka jest i sprezynka. ale sprezynka juz nie dziala czyli musze kupic nowy przelacznik oswietlenia w kabinie.
oswietlenie w bagazniku zrobilem za to zasniedziale styki byly
teraz zostaly tylko obroty |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 23:43
|
|
|
Matejko napisał/a: | przeczysc krancowke w ramie drzwi co jest |
wybaczcie, ale gdzie tego dokładnie szukać...? Gdzieś tu na forum czytałem, że można przeczyścić czujnik od oświetlenia wnętrza, ale nie wiem gdzie go znaleźć... Moja Cari też ma taki objaw, że przy otwieraniu drzwi od strony kierowcy nie zapala się lampka wewnątrz auta. Przy otwarciu pozostałych drzwi, lampka się zaświeca...
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 21-12-2007, 00:19
|
|
|
Od strony kierowcy w narożniku gdzie próg przechodzi w słupek środkowy jest taki dyngs obudowany miękką czarna gumą - pod nią jest właśnie ta krańcówka a drzwi ją przy zamknięciu wciskają. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2007, 19:09
|
|
|
saphire napisał/a: | Od strony kierowcy w narożniku gdzie próg przechodzi w słupek środkowy jest taki dyngs obudowany miękką czarna gumą - pod nią jest właśnie ta krańcówka a drzwi ją przy zamknięciu wciskają. |
znalazłem i naprawiłem! Dzięki saphire! |
|
|
|
 |
|