|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Opcja wyciszenia radia z system głośno mówiącym.. |
Autor |
Wiadomość |
Yaro's [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2007, 11:48 Opcja wyciszenia radia z system głośno mówiącym..
|
|
|
Witam wszystkich .... nabyłem ostatnio l200 i mam taki mały problemik..
chodzi o system głośnomówiący do teleforu (nokia) który ma funkcje wyciszenia radia, w trakcie połaczenia. W ASO nie więdzą czy jest taka funkcja!!! .
Najczęsciej wygląda w radiach to tak że jest kabelek (zółty ) który po dołaczeniu masy wycisza radio.
czy ma ktoś informacje czy jest taka mozliwość w radiu (z mp3)
pozdrawiam! |
|
|
|
 |
PIONIER333 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2007, 18:00
|
|
|
Montowałem w Krakowie RM Filipowicz system głośno mówiący z tym że SONY ERIKSON ten z wyświetlaczem , elektryk stwierdził że niestety nie ma w seryjnym radiu kabla do wyłączania radia w trakcie rozmowy , oczywiście ze dwie godziny kombinacji szukania , dziwne że nie mają takiej informacji w serwisówce ale udało mi się wkraść na warsztat i za 50 zł w łapę dało się zrobić jakimiś dołożonymi przekaźnikami , jeden minus że zostawił jakiś kabelek blisko plastiku i cholera brzęczy .:x |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-12-2007, 22:51
|
|
|
W L200 można wyciszyc radio zestawem głośnomówiącym. W kostce od radia jest wolny pin gdzie trzeba podłączy wyciszenie od zestawu głośnomówiącego i w radiu ustawic opcję wyciszania |
|
 |
Darek_P [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2007, 07:33
|
|
|
Można się podłączyć do radia i zaadoptować radiowe głośniki do zestawu(automatycznie cichnie radio i słyszymy rozmówcę w głośnikach radiowych). W przypadku zestawu sony ercsson trzeba dokupić dodatkowy kabel (koszt ok 120 zł). |
|
|
|
 |
PIONIER333 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2007, 07:45
|
|
|
O kurde nie źle jak za kabelek chociaż przydało by się, bo różnie jest z odsłuchem rozmówcy, ale myślę że nie warto lepiej zmienić radio na ambitniejsze przede wszystkim z lepszym dźwiękiem to oryginalne strasznie muli . |
|
|
|
 |
Darek_P [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2007, 08:06
|
|
|
W przypadku zestawu sony ericsson też będzie Ci potrzebny ten kabelek żeby zbytnio nie kombinować. Poprzednio używałem tego zestawu w innym aucie z innym radiem i z oryginalnym kablem połączeniowym.Pozwala na kożystanie z głośników radia nawet przy wyłączonym odbiorniku. Po co wyważać otwarte drzwi? |
|
|
|
 |
Yaro's [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2007, 09:00
|
|
|
Dzięki serdeczne!... a swoją drogą nie rozumie ASO, najlepiej powiedzieć że się nie da..
pozdrowionka! |
|
|
|
 |
|
|