|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ cari 1.6 GL ] świeci check engine tylko na LPG |
Autor |
Wiadomość |
bazzi [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2008, 13:29 [ cari 1.6 GL ] świeci check engine tylko na LPG
|
|
|
wczoraj w trakcie jazdy zaswiecił sie ce po przełączeniu na benzyne zgasł po ponownym przełaczeniu na LPG to po krótkim czasie zaświecił się ponownie i odczasu do czasu gasł i zapalał sie ponownie. Dziś było normalne i sie nie zaświeca
pytanie co to mogło być albo nadal jest. jeszcze nie próbowałem wybłyskać sobie błędu
jeśli ktos cos podejrzewa to proszę o pomoc |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 12-02-2008, 14:33
|
|
|
nie traktuj mojej odpwiedzi jakko wyrocznie...kolega śmignął juz ok 100 tys na gazie na zapalonej kontrolce silnika... czasami tak bywa - tak stwierdził mechanik, no i w jego przypadku jest ok., ale czy japońcowi to nie zaszkodzi to nie odpowiem...pozdro |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
vienek [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2008, 20:24
|
|
|
To zależy jaką masz instalację. Najczęściej jeśli na gazie świeci CE a na benzynie nie, to jest błąd z sondy lambda. Przy sekwencyjnej instalacji nie powinna świecić, a jeśli świeci trzeba najprawdopodobniej wyregulować instalkę. |
|
|
|
 |
bazzi [Usunięty]
|
Wysłany: 13-02-2008, 09:08
|
|
|
co do tej instalacji gazowej to pisze na niej LPI niema typowego reduktora podgrzewanego wodą tylko elektrycznie a cały reduktor wyglada i ma rozmiary jak przekaźnik czy też filtr gazu jeszcze wspomne ze samochód sprowadzony z holandii instalacja gazu dzień po pierwszej rejestracji w holandi podejrzewam ze montowano to w fabryce mitsubishi dodatkowo w dowód rejestracyjny było wbite G3. zrobiłem nim juz prawie 10000 km i nierobił tak wczesniej aktualnie ma 215000 km |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 13-02-2008, 15:45
|
|
|
jeżeli na benzynie nie świeci CE, a na LPG tak
już wiesz gdzie może leżeć problem...
Zazwyczaj to objaw źle założonej instalacji, ale jeżeli masz LPi zakładane w holandii,
oznaczałoby to, że któryś element odmawia posłuszeństwa...
Warto sprawdzić kod błędu (znajdziesz instrukcje jak to zrobic w podczepionym temacie)
potem szukasz dalej przyczyny...
Mi pokazywało błąd wtryskiwaczy, zregenrował pompę LPG (wymiana oleju, czyszczenie filtra) i problem zniknął. |
|
|
|
 |
drinki [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2008, 13:14
|
|
|
moze pada emulator wtrysku. |
|