Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
falujące obroty
Autor Wiadomość
rozewo
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2007, 18:02   falujące obroty

Witam.

Mam następujący problem po wymianie filtra paliwa i oleju. Nie wiem jaki to ma z tym związek. Jak dodam gaz tak około 2tys obrotów to obroty falują skaczą do 500 po czym do 2000 w szybkim tempie. Nie mam pojęcia co się stało wszystko podłączyłem jak należy. Wcześniej obroty biegu jałowego miałem na poziomie ok 700 teraz mam 1100 i to falowanie (ale tylko jak trzymam gaz).
Dodam że po wymianie filtra paliwa był problem z uruchomieniem auta ale to chyba normalne. Resetowałem kompa nic nie daje. Ponadto jak przekręce kluczyk w stacyjce na start nie zapalając auta cały słyszę buczenie z okolic dolotu. Po odłączeniu wtyczki od silnika krokowego (wtyczka pod przepustnicą) buczenie ustaje. Odlanczałem następujące elementy: przepływomierz, czujnik temp, czujnik poł. przepustnicy, silnik krokowy, wężyk powrotu z listwy paliwowej no i oczywiście filtr paliwa z wężykami.

[ Dodano: 18-12-2007, 17:45 ]
problem rozwiązany zabrudzona wtyczka czujnika "neutral switch" przy skrzyni biegów oraz zacinający się czujnik położenia sprzęgła. Silnik na podstawie danych z poszczególnych czujników: a/c, wspomaganie, itp zwiększa dopływ powietrza. Tak jest w mojej maździe.

Odpowiedz do tematu