gaz w klimie |
Autor |
Wiadomość |
eremita
Mitsumaniak
Auto: Outlander III DID
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 25 Paź 2007 Posty: 2507 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 16-12-2007, 22:15 gaz w klimie
|
|
|
witam
mam pytanie czy jezeli smigam moim coltem CJ0 a nie mam gazu w klimie to mogła sie spalic jakas pompa??? bo wlasnie dzisiaj sie dowiedziałem ze w ibizie tak jest i teraz nie wiem czy szykowac sie na wymiane tej pompy |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2007, 17:26
|
|
|
Witam.Wpierw sprawdz czy na 100% nie masz czynnika.Jezeli ni emasz to dlaczego?Zapewne masz gdzies nieszczelnosc.Nalezaloby ja zlokalizowac. Do tego wypadaloby zaladowac uklad czynnikiem z kontrastem lub azotem by sprawdzic czy uklad trzyma cisnienie.
Co do sprezarki tonie wiem jak w miskach ale wydaje mi sie ze jest zabezpieczenie uniemozliwiajace zalaczenie jej przy zbyt niskim cisnieniu w ukladzie. Wiec zbyt dlugie jej nieuzywanie szkodzi jej gdyz nie jest odpowiednio smarowana. Jezeli masz padnieta sprezarke to naczesciej padaja cewki elektromagnesu-sprzegla. Byc moze jest tam rowniez przy cewce wlutowana dioda-wypadaloby ja sparwdzic.JEzeli diagnoza bedzie spalona cewka to wtedy moznaby ja dac do przewijalni silnikow gdzie za pare groszy przewina zwoje i powinno byc ok.
Przypominam rowniez o regularnym wymienianiu filtra przeciwpylkowego.
Klimatyzacja jest droga w utrzymaniu tylko wtedy gdy sie o nia nie dba,a warto by byla w idealnym stanie bo wtedy odplaci nam sie komfortem podczas podrozowania.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
eremita
Mitsumaniak
|
Wysłany: 17-12-2007, 20:35
|
|
|
jak go sprowadziłem był po małym bum:) i chlodnica byla trzasnieta jak go zrobiłem zaczełem smigac a jakos nie podrodze mi było do nabicia a ze za oknem zimno to sie nie spieszyłem:) klimy ani razu nie włączyłem:)
a wiesz moze ze jak pojade do nabicia to tam mi to sprawdza??? |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2007, 08:32
|
|
|
powinni Popytaj sie ludzi ze swej okolicy to ci poradza gdzie najlepiej sie wybrac.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
eremita
Mitsumaniak
|
Wysłany: 18-12-2007, 19:56
|