|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Spręzyny do Cari 1,6 1996 |
Autor |
Wiadomość |
rives1 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2007, 09:43 Spręzyny do Cari 1,6 1996
|
|
|
Witam wszystkich. Co prawda jest zima, ale ja już zastanawiam się jak będzie wyglądał mój samochód wiosną. Konkretnie: na lato mam przewidziane alu 15 i do tego opony 205/50. Opony kupiłem okazyjnie, ale po czasie stwierdziłem, że przy obciążonym samochodzie nadkola będą się opierać o opony (mówię o tyle, przód jest OK). Pytałem znajomego mechanika o gumowe tuleje wkładane wewnątrz sprężyny, ale odradził bo podobno zawieszenie w tylek dostaje. Stweirdzilem więc, że musze kupić jakies twardsze sprężyny najlepiej na przód i tył, żeby jakoś to wyglądało. Co prawda komfort trochę gorszy będzie, ale za to lansik jaki:) Proszę więc o radę co to mają być za sprężyny typ, wymiary, przykladowe ceny i ewentualnie gdzie mozna kupic. A przy okazji czy ja dobrze wyczytalem na slupku wewnątrz że oryginalne opony do tego modelu to 175/65/R14 ?? (takie zimówki mam w tej chwili zalozone, wyglądają beznadziejnie).
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Rives |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2007, 19:41
|
|
|
No nie wiem, czy Ci obniżenie i utwardzenie auta coś da, jeżeli masz za duże ET felg... jakie masz te felgi-podaj rozmiar... Przy pietnastkach felgach i oponach 205/50 Et poniżej 38 bedzie OK... |
|
|
|
 |
phixius
Mitsumaniak Gotów do lotu ;)
Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 181 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 17-12-2007, 11:15
|
|
|
Temat był już opisany, poszukaj. Tylko sklepanie rantów wewnętrznych błotnika z tyłu pomoże... |
|
 |
|
|