Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2G 95-99] Bicie w przednim kole !
Autor Wiadomość
Kasia i Tomek
[Usunięty]

Wysłany: 09-12-2007, 11:22   [2G 95-99] Bicie w przednim kole !

Witam - mam bicie w przednim zawieszeniu podczas jazdy wymieniłem całe przednie zawieszanie i opony - felgi są też ok co jeszcze może być ! czy tarcza hamulcowa może mieć wpływ a może półoś ! Nie wiem co z tym zrobić a jak jadę do kolejnego mechanika to twierdzą ze to luzy na wahaczach ! a są 3 nowe
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 11-12-2007, 14:31, w całości zmieniany 1 raz  

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 09-12-2007, 14:49   

kiedy bije? co sie dzieje? piasta moze byc przyczyna.. laczniki stabilizatorow... i co wymieniles?

rOOmak
[Usunięty]

Wysłany: 09-12-2007, 15:06   

podnies przod i pociagnij za kolo tak jak bys chcial nim skrecic.nie powinno byc zadnego luzu.Upewnij sie ze polos nie wychodzi za kolem.
Moj woz byl walniety w prawe kolo.Wymienilem pol os z przeglubami, hamulce i dalej cos bije i znosi na prawo.Wczoraj go podnioslem i wyszlo ze musi byc cos walniete przy skrzyni albo dyferencjale(na jedno w sumie). Jedyna oplacalna rzecz(w moim przypadku) to sprzedaz wozu i kupno nowego.
Mam nadzieje ze uciebie to mniejszy problem.
Pozdrawiam.

W tym przypadku okazało się że jest to balljoint(sorry ale nie znam nazwy po polsku) Po wymianie nic nie lata, ale dalej sciaga.
Ostatnio zmieniony przez rOOmak 11-04-2008, 14:25, w całości zmieniany 1 raz  

allias
[Usunięty]

Wysłany: 09-12-2007, 20:51   

Zacznijmy od tego - kiedy bije...

1. Jesli podczas hamowania to masz odksztalcone tarcze.

2. Jesli podczas jazdy i zaczyna sie powyzej 50mil (80km/h) to masz zle wywazone kola.

3. Jesli to jest przy malej predkosci - od 15-40mil (25-65km/h) to masz skopane opone. Poszukaj czy nie ma jakiegos "guza" na gumie. Czesto takie balony powoduja ze samochod reaguje jak pijany.

Osobiscie stawiam na zle wywazone kola ale wszystko zalezy od tego kiedy sie to dzieje.

jasi007
[Usunięty]

Wysłany: 10-12-2007, 09:33   

jezeli juz tu jestesmy to mi bije podczas ruszania a jak chce zamielic to juz w ogole jakby mial sie zaraz rozleciec, co moze byc przyczyna ??

kiepuczi 
Forumowicz

Auto: Eagle Talon Tsi AWD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-12-2007, 14:45   

mozliwe ze piaste masz wyjebana, albo ktorys z wachaczy

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-12-2007, 18:21   Re: Bicie w przednim kole !

Kasia i Tomek napisał/a:
wymieniłem całe przednie zawieszanie i opony

czy amortyzatory i gorne mocowanie rowniez?
jesli tak, to zostaje jeszcze maglownica

rozumiem, ze rzeczy podstawowe jak laczniki i gumy stabilizatora, poduszki gumowe wahaczy (ew. sworznie, ale piszesz, ze nowe wahacze sa), koncowki kierownicze, tez sprawdzone/zmienione?

Kasia i Tomek
[Usunięty]

Wysłany: 10-12-2007, 20:09   

Zawieszenie jest ok wszystko jest już nowe nie mam nic starego ! opony już przekładałem i w końcu i tak kupiłem nowe i dalej to samo. Felga ok. Kupiłem nowe tarcze i półoś lewą też nową ! wymienię jeszcze to i zobaczę co będzie. W sobotę udaje się na wymianę to Wam napisze - już mnie szlak trafia bo nic nigdzie nie mam do tego auta a sprzedawcy robią taką minę jak by to było kosmiczne auto ! Ale i tak go doprowadzę do stanu idealnego.

allias
[Usunięty]

Wysłany: 10-12-2007, 21:48   

Potem moze wyjsc kwestia amorkow. Powodzenia.

emaus
[Usunięty]

Wysłany: 22-12-2007, 16:09   

Witam wszystkich,
miałem podobny problem, a przyczyną okazało się rozsypane jedno z trzech łożysk igiełkowych na krzyżaku wewnętrznego przegubu. Przegub pracował tylko na dwóch i dostawał strasznego bicia.

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu