|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Obroty rosną, a auto nie przyspiesza - ASO coś spartoliło? |
Autor |
Wiadomość |
wojtek79 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2007, 09:02 Obroty rosną, a auto nie przyspiesza - ASO coś spartoliło?
|
|
|
Witam!
Jestem nowy na tym forum. Jestem posiadaczem Space Star 2002 benzyna 1,6.
Niecałe 2 miesiące temu auto przeszło generalny przegląd i bardzo poważną naprawę w autoryzowanym serwisie w Krakowie (Moto Gabra). Wymienione zostały skrzynia biegów i sprzęgło. Wymienili całe sprzęgło (łącznie z dociskiem) na nowe, orginalne.
Niecałe 2 miesiące po owych naprawach auto znów się sypie i wygląda mi to na sprzęgło Objawy są następujące:
Gdy auto się rozgrzeje (czyli po przejechaniu około 10km) pojawiają się problemy z przenoszeniem napędu. Mianowicie gdy dodaję bardziej gazu to obroty rosną, a auto nie przyspiesza. Dopiero po chwili (około 2 sekundach) czuję że napęd zostaje przeniesiony na koła i samochód zaczyna przyspieszać. Silnik pracuje prawidłowo, pedał sprzęgła chodzi pod nogą normalnie. Problem ten najbardziej występuje przy ruszaniu i po zmianie biegu. Odczucia są takie jak przy ruszaniu na śliskim, tyle że mi się koła nie ślizgają.
Słabo znam się na samochodach, ale mi to wygląda na problemy ze sprzęgłem - może po nagrzaniu zaczyna się ślizgać?
Jak uważacie - czy to problem ze sprzęgłem czy coś innego? ..i czy powinienem żądać naprawy w ramach reklamacji? (sprzęgło było wymieniane 2 miesiące temu). |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2007, 09:35
|
|
|
wojtek79 napisał/a: | czy powinienem żądać naprawy w ramach reklamacji? |
oczywiscie |
|
|
|
 |
Jurop [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2007, 20:14
|
|
|
Objawy wskazują dokładnie na sprzęgło a jeśli chodzi o reklamacje to jasne że tak. I walcz o swoje |
|
|
|
 |
Karol208
Forumowicz Hose

Auto: Audi a8 4.2 + LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Wrz 2006 Posty: 137 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 27-12-2007, 21:48
|
|
|
Co to teraz za serwisy a myslalem ze tylko Sabat w Lublinie partoli.
Moze poszedl uszczelniacz i wali olej na tarcze, bo sprzegla to raczej nie zjezdzisz w 2 miesiace.(chyba ze zle zlozone bylo i nie zasprzeglalo do konca)
A do reklamacji masz prawo. |
_________________ Nie taki diabeł straszny jak się mu pół litra postawi.
 |
|
|
|
 |
wojtek79 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2007, 09:51
|
|
|
Do tego mi wyznaczyli termin za 10 dni. Powiedzieli, że wcześniej auta nie przyjmą bo nie mają go gdzie postawić.
[ Dodano: 07-01-2008, 12:10 ]
Dziwna sprawa - jeździłem tym autem mimo wymienionych problemów i po kilku dniach objawy całkowicie ustąpiły. I co ja mam teraz o tym myśleć? Pojadę do serwisu, a tu auto sprawne?
[ Dodano: 02-05-2008, 14:50 ]
Jestem wam winny informację jak się to skończyło:
Otóż serwis bez oporów przyjął reklamację i naprawił to. Powiedziano mi, że sprzęgło się ślizgało bo przy montażu zostało źle wyregulowane. |
|
|
|
 |
|
|