|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Pomocy... wyciek:( |
Autor |
Wiadomość |
Hogg [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2007, 19:13 [Cari 1.8 GDI] Pomocy... wyciek:(
|
|
|
Witam serdecznie. Wiem, że bardzo ciężko coś takiego jak wyciek zdiagnozować przez internet, ale może jakaś mała podpowiedź. Otóż dziś wróciłem z dalszej trasy i zauważyłem że pod autem z przodu z prawej strony jest plama czarnego oleju. Dodam, że małą plamke zauważyłem przed wyjazdem w wigilię, ale nie miałem czasu już grzebać. Dziś przed wieczorem wróciłem, postawiłem auto przed domem, pownosiłem graty i gdy wjechałem do garażu to przed domem została dosyć spora plama czarnego oleju. Sprawdziłem poziom oleju-jest ok (zobacze jeszcze jutro jak silnik po nocy ostygnie) Czy ktoś wie co może być przyczyną? Mam nadzieję, że moja cari nie sprawiła mi przykrej niespodzianki na te święta:( Przyznam, że zaliczyłem małą podłamke-wiadomo: wigilia, święta to i kaski brak a tu taki zonk:(:( |
|
|
|
 |
adbe1 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2007, 19:31
|
|
|
to jak poziom oleum ok to może warto sprawdzić jeszcze w skrzyni biegów... |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 26-12-2007, 19:36
|
|
|
adbe1 napisał/a: | sprawdzić jeszcze w skrzyni biegów... |
obstawiam tez miejsce gdzie laczy sie skrzynia biegow i silnik ...tak jest taka uszczelka. W GDI nigdy nie slyszalem o wyciekach, ale...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 26-12-2007, 19:55
|
|
|
Robson86 napisał/a: | obstawiam tez miejsce gdzie laczy sie skrzynia biegow i silnik |
to by nie pisał, że po prawej stronie
na mój gust to leci któryś z uszczelniaczy przy rozrządzie |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Hogg [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2007, 19:59
|
|
|
Tak, po prawej stronie z przodu. Kuknąłem jednak pobieżnie (nie wytrzymałem) i mam wrażenie że olej cieknie gdzieś z góry i ścieka po filtrze:( Niestety-nie potrafię sam zdiagnozować skąd dokładnie cieknie. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 26-12-2007, 20:24
|