Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:29
Pomagam bratu
Autor Wiadomość
RadziX 
Mitsumaniak
RadziX

Auto: Carisma 1.8Gdi 99r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-12-2007, 15:44   Pomagam bratu

Witam
Brat chce kupic carisme.
ewentualne odpowiedzi i pytania bedzie brat zadawal.
co sadzicie o tej ?

1. http://moto.allegro.pl/it...omat_1998r.html
2. http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3471857

RaVio
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2007, 15:51   

Witam

Brat to ja własnie załozyłem konto :)
wiec ja bede teraz odpisywał z tego konta

TomyLee4
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2007, 16:50   

coś jakby mi brakowało halogenów w tej ciemnej, ale ogólnie bardziej mi sie ona podoba choć jest droższa, no i osobiście wolałbym automat...

w srebrnej nie podobają mi się ciemne ślady na masce, ale może jest to wina zdjęcia. No i ten tylny zderzak nie podoba mi sie w niej, w miejscu jak łaczy się z klapą pod nr rej.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 20-12-2007, 17:47   

W tych pieniazkach na pewno licz sie z tym ze samochod raczej bankowo bedzie ruszony...pytanie tylko jak. W pierwszej maska mi sie nie podoba oraz widoczny brak oznaczen GDI na blotnikach...moglo cos sie dziac :?
Pozdroo

RaVio
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2007, 18:32   

Ogolnie chciałem do 13 tys czyli jak mowicie nie masz szans na kupno cari w dobrym stanie za ta kase?? moze cos wam sie kiedys rzuci w oko za ta kase w moich okolicach to dajcie znac :) :rolleyes: :roll:

PS
a moze silnik 1,6?? daje rade taki motor??

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 20-12-2007, 18:52   

RaVio napisał/a:
Ogolnie chciałem do 13 tys czyli jak mowicie nie masz szans na kupno cari w dobrym stanie za ta kase??

nie no szanse zawsze sa, ale 3eba wziasc pod uwage ze nikt nie sprzedaje dobrze utrzymanego samochodu ponizej rynkowej ceny. Poprostu uzbroj sie w cierpliwosc, czekaj, wertuj ogloszenia a na pewno cos sie trafi :)
1,6 owszem daje rade ale jesli potrzebujesz wiekszej adrenaliny to bierz GDI :twisted:
z drugiej strony latwiej kupic lepiej utrzymana 1,6 w tej cenie niz dobrze utrzymane GDI. To tez wez pod uwage, a koszty pozniejsze moga przerosnac...
Pozdroo

piter23
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2007, 18:54   

Srebrna, za tania i przekombinowana(zwłaszcza przód) , zderzak przód i tył inne odcienie,niedokładnie spasowane. :(
W rozliczeniu dostałem i tanio oddam 8) .Jaka cena taka bryka.

Ta druga cena w miare normalna, zdjęcia tragedia, mało co na nich widać, tylko ogólny zarys auta, powstrzymam się od jej oceny.

Popatrz Cari z motorem 1.6 lub 1.8 SOHC , też dobre silniki, nie takie zaawansowane technicznie jak GDI, ale ja mam 1.6 i nie narzekam, kopytko w miarę , spalanie niewysokie(przy rozsądnej jeżdzie), ogólnie spoko wozik.
Niestety Francuska skrzynia daje o sobie znać :evil:

pzdr.

RaVio
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2007, 19:00   

no własnie brat mnie przestrzega ze to francuskie wiec moge zaczac odkladac na czesci :P
o tamtych dwoch juz zapomniałem przed chwila wymyslilem space star-a ale tam ceny jeszcze lepsze :d
ogolnie szukam samochodu rodzinnego gdzie spokojnie zapakuje sie w wakacje nie koniecznie poscigowy :)

wiec 1,6 moze byc ale skrzynia niekoniecznie 1,8 gdi wyzsza polka-- to moze jakied propozycje :>??

MAM znalazlem jeszce takie cudo jak mozecie rzuccie okiempls z gory dzieki

http://www.gepard.mojeaut...x.php?oid=73233

piter23
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2007, 19:36   

Link przenosi na główną stronę, nie do konkretnego ogłoszenia a carism jest tu 8 ze zdjęciami, musisz sprecyzowac, która to.

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2007, 19:50   

Ta srebrna jest w automacie,nie przeszkadza Ci to?Różnią się też karoserią .Srebrna to hatchback więc większy bagażnik(praktyczniejszy),a ta druga jest w sedanie to już mniej praktyczne.Brak napisu GDI na błotniku.Zderzak zle spasowany-bita.Zielona wygląda lepiej,coć dziwne że nic nie napisane o bezwypadkowości.I ma spory przebieg.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 20-12-2007, 20:02   

a ja wam powiem ze wszystkie sa podejrzane :D :?
Pozdroo

RaVio
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2007, 20:09   

Jak masz swojego miska to sie ciesz :P :P kazdy chce :) Chyba w przerwie swiatecznej trzeba bedzie ruszyc po komisach i naocznie obejrzec samochodziki :)

piter23
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2007, 20:11   

Robson86 napisał/a:
a ja wam powiem ze wszystkie sa podejrzane :D :?
Pozdroo

Prawdę mówiac przegladałem wszystkie osiem i jestem tego samego zdania 8)

pzdr

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 20-12-2007, 20:36   

RaVio napisał/a:

ogolnie szukam samochodu rodzinnego gdzie spokojnie zapakuje sie w wakacje nie koniecznie poscigowy :)

A za galantem niepatrzyles : > ? W dobrej cenie znajdziesz pewnie wiekszosc z silnikiem 2.5-> i wiecej. Aczkolwiek jakas perelka moze sie znalesc ?

dany642
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2007, 12:13   

Przemyślał sobie wszystko na spokojnie. Przekalkuluj koszta z poszczególnymi silnikami.
Ja wybrał bym 1,8 SOHC ma on wiele zalet;
- mały koszt wymiany rozrządu ok 200zł + wymiana;
- dynamiczny 115km - niewielka różnica co do GDI - raptem 10kucy - a to nic po tylu latach,
- można zamontować gaz;
- mniej awaryjna jednostka.
Jedyna wada to skrzynia a właściwie to tulejki wybieraka skrzyni biegów - powiem tak ja przejechałem już 95tyś km i wymieniłem dwa razy (300zł). Poczytaj jak kosztowne bywają usterki w GDI, szczególnie w wiekowych jednostkach z lat 96-97.
pozdr.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi