Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
Pomagam bratu |
Autor |
Wiadomość |
RadziX
Mitsumaniak RadziX

Auto: Carisma 1.8Gdi 99r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Paź 2006 Posty: 138 Skąd: warszawa
|
|
|
|
 |
RaVio [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 15:51
|
|
|
Witam
Brat to ja własnie załozyłem konto
wiec ja bede teraz odpisywał z tego konta |
|
|
|
 |
TomyLee4 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 16:50
|
|
|
coś jakby mi brakowało halogenów w tej ciemnej, ale ogólnie bardziej mi sie ona podoba choć jest droższa, no i osobiście wolałbym automat...
w srebrnej nie podobają mi się ciemne ślady na masce, ale może jest to wina zdjęcia. No i ten tylny zderzak nie podoba mi sie w niej, w miejscu jak łaczy się z klapą pod nr rej. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 20-12-2007, 17:47
|
|
|
W tych pieniazkach na pewno licz sie z tym ze samochod raczej bankowo bedzie ruszony...pytanie tylko jak. W pierwszej maska mi sie nie podoba oraz widoczny brak oznaczen GDI na blotnikach...moglo cos sie dziac
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
RaVio [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 18:32
|
|
|
Ogolnie chciałem do 13 tys czyli jak mowicie nie masz szans na kupno cari w dobrym stanie za ta kase?? moze cos wam sie kiedys rzuci w oko za ta kase w moich okolicach to dajcie znac
PS
a moze silnik 1,6?? daje rade taki motor?? |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 20-12-2007, 18:52
|
|
|
RaVio napisał/a: | Ogolnie chciałem do 13 tys czyli jak mowicie nie masz szans na kupno cari w dobrym stanie za ta kase?? |
nie no szanse zawsze sa, ale 3eba wziasc pod uwage ze nikt nie sprzedaje dobrze utrzymanego samochodu ponizej rynkowej ceny. Poprostu uzbroj sie w cierpliwosc, czekaj, wertuj ogloszenia a na pewno cos sie trafi
1,6 owszem daje rade ale jesli potrzebujesz wiekszej adrenaliny to bierz GDI
z drugiej strony latwiej kupic lepiej utrzymana 1,6 w tej cenie niz dobrze utrzymane GDI. To tez wez pod uwage, a koszty pozniejsze moga przerosnac...
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 18:54
|
|
|
Srebrna, za tania i przekombinowana(zwłaszcza przód) , zderzak przód i tył inne odcienie,niedokładnie spasowane.
W rozliczeniu dostałem i tanio oddam .Jaka cena taka bryka.
Ta druga cena w miare normalna, zdjęcia tragedia, mało co na nich widać, tylko ogólny zarys auta, powstrzymam się od jej oceny.
Popatrz Cari z motorem 1.6 lub 1.8 SOHC , też dobre silniki, nie takie zaawansowane technicznie jak GDI, ale ja mam 1.6 i nie narzekam, kopytko w miarę , spalanie niewysokie(przy rozsądnej jeżdzie), ogólnie spoko wozik.
Niestety Francuska skrzynia daje o sobie znać
pzdr. |
|
|
|
 |
RaVio [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 19:00
|
|
|
no własnie brat mnie przestrzega ze to francuskie wiec moge zaczac odkladac na czesci
o tamtych dwoch juz zapomniałem przed chwila wymyslilem space star-a ale tam ceny jeszcze lepsze :d
ogolnie szukam samochodu rodzinnego gdzie spokojnie zapakuje sie w wakacje nie koniecznie poscigowy
wiec 1,6 moze byc ale skrzynia niekoniecznie 1,8 gdi wyzsza polka-- to moze jakied propozycje :>??
MAM znalazlem jeszce takie cudo jak mozecie rzuccie okiempls z gory dzieki
http://www.gepard.mojeaut...x.php?oid=73233 |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 19:36
|
|
|
Link przenosi na główną stronę, nie do konkretnego ogłoszenia a carism jest tu 8 ze zdjęciami, musisz sprecyzowac, która to. |
|
|
|
 |
heckler [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 19:50
|
|
|
Ta srebrna jest w automacie,nie przeszkadza Ci to?Różnią się też karoserią .Srebrna to hatchback więc większy bagażnik(praktyczniejszy),a ta druga jest w sedanie to już mniej praktyczne.Brak napisu GDI na błotniku.Zderzak zle spasowany-bita.Zielona wygląda lepiej,coć dziwne że nic nie napisane o bezwypadkowości.I ma spory przebieg. |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 20-12-2007, 20:02
|
|
|
a ja wam powiem ze wszystkie sa podejrzane
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
RaVio [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 20:09
|
|
|
Jak masz swojego miska to sie ciesz :P kazdy chce Chyba w przerwie swiatecznej trzeba bedzie ruszyc po komisach i naocznie obejrzec samochodziki |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 20:11
|
|
|
Robson86 napisał/a: | a ja wam powiem ze wszystkie sa podejrzane
Pozdroo |
Prawdę mówiac przegladałem wszystkie osiem i jestem tego samego zdania
pzdr |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 20-12-2007, 20:36
|
|
|
RaVio napisał/a: |
ogolnie szukam samochodu rodzinnego gdzie spokojnie zapakuje sie w wakacje nie koniecznie poscigowy |
A za galantem niepatrzyles : > ? W dobrej cenie znajdziesz pewnie wiekszosc z silnikiem 2.5-> i wiecej. Aczkolwiek jakas perelka moze sie znalesc ? |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2007, 12:13
|
|
|
Przemyślał sobie wszystko na spokojnie. Przekalkuluj koszta z poszczególnymi silnikami.
Ja wybrał bym 1,8 SOHC ma on wiele zalet;
- mały koszt wymiany rozrządu ok 200zł + wymiana;
- dynamiczny 115km - niewielka różnica co do GDI - raptem 10kucy - a to nic po tylu latach,
- można zamontować gaz;
- mniej awaryjna jednostka.
Jedyna wada to skrzynia a właściwie to tulejki wybieraka skrzyni biegów - powiem tak ja przejechałem już 95tyś km i wymieniłem dwa razy (300zł). Poczytaj jak kosztowne bywają usterki w GDI, szczególnie w wiekowych jednostkach z lat 96-97.
pozdr. |
|
|
|
 |
|