Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciekawostka na temat HID i problemow z nim...
Autor Wiadomość
arturro
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2009, 13:26   Ciekawostka na temat HID i problemow z nim...

Pracuje ze mna jedna osoba u Ukrainy. Wczoraj do niej jechala kolezanka samochodem z zamontowanym HID i zostala zatrzymana na granicy :) spedzila prawie dwie godziny blagajac o wpuszczenie do Polski (nie dala rady zmienic zarowek) az wkoncu straz graniczna sie zlitowala i ja wpuscila na jakims oswiadczeniu.
W miedzy czasie sprawdzili jej w aucie doslownie wszystko lacznie z hamulcem recznym.
Brawo staraz graniczna :)
Tak sie wlasnie zastanawialem ostatnio (z racji ze mieszkam przy granicy) czy przypadkiem na wschodzie minela moda na HID :? czy tez cos innego (wczesniej praktycznie kazde auto z bialorusi mialo zamontowany ksenon), a tu sie okazalo ze pogranicznicy wzieli sie sie do roboty :D
Reasumujac, odradzam wycieczki za granice wschodnia Polski jak ktos ma HID'a. :finga:

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2009, 14:08   

wreszcie! :mrgreen:

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-12-2009, 14:30   

Ale dlaczego tylko pogranicznicy :evil: :evil: :evil: jakby chociaż straż wiejska się za to zabrała - posypałyby się dowodziki, bo w okolicach wawki, co piąte auto nie ma ocHIDów......

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 01-12-2009, 14:43   

Tragedia z tymi pseudo xenonami......wczoraj wracałem do domu z Bydgoszczy (kręta, wąska, ciemna droga, bez lini)...gościu jechał chyba MLem...pojawia się i taaaki blask niebieskawy, że nic nie widać. Daje mu długimi bo myślałem, że też ma długie...ale jak on długie zapalił to......... :!: Myślałem, że zatłukę dziada :!:
Po prostu po podrzędnych drogach jeździć nie idzie. Poza tym założą sobie takie latarnie i później zapindalają 130km/h po nocy......

FIESTA ST150

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 01-12-2009, 14:49   

Fragu napisał/a:
Poza tym założą sobie takie latarnie i później zapindalają 130km/h po nocy......
Oprócz tego te latarnie są wysoko mocowane - mniej więcej na wysokości głowy kierowcy plaskacza :(

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 01-12-2009, 14:52   

Fragu napisał/a:
...gościu jechał chyba MLem

trza wziac na nich poprawke, bo w mlu nawet fabryczny xenon oslepia - juz nie raz przetrenowalem
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2009, 15:42   

Bartek napisał/a:
Ale dlaczego tylko pogranicznicy...

dobre i to, bo u nas tu na wschodzie co sie wyprawialo z tymi ksenonami i zdezelowanymi wrakami braci zza wschodu to byl normalnie szok, kazdy passat lub cygaro zaladowane cebula lub innymi dobrami (ostatnio mat. budowlanymi) musialo miec ksenon min 12000 i walilo po galach niczym orient express.

Bartek napisał/a:
...jakby chociaż straż wiejska się za to zabrała...

te tlumoki dostaly/znalazly sobie ostatnio nowe zajecie od sadu tj. ladowanie mandatow za brak oplaty prakingowej co jak okreslil sad rowna sie z zaparkowaniem auta na zakazie, wiec te czubaki jezdza jak poparzeni po bialymstoku swoimi trafficami i wala blokady na lewo i prawo :evil:

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Wysłany: 01-12-2009, 16:59   

cns80 napisał/a:
Oprócz tego te latarnie są wysoko mocowane - mniej więcej na wysokości głowy kierowcy plaskacza :(

..no zawszę biorę na to poprawkę - colt jest niski.

Matejko napisał/a:
trza wziac na nich poprawke, bo w mlu nawet fabryczny xenon oslepia - juz nie raz przetrenowalem

..ten był ewidentnie chiński, jeszcze takiej padaki nie widziałem - po prostu wielka niebieska kula światła :!: :evil:

FIESTA ST150

szpala85 
Mitsumaniak

Auto: dwie skarbonki
Wysłany: 01-12-2009, 18:54   

Fragu napisał/a:
Matejko napisał/a:

..ten był ewidentnie chiński, jeszcze takiej padaki nie widziałem - po prostu wielka niebieska kula światła :!: :evil:

nie był chiński :wink: po prostu tak miał ... tak samo jak reszta nowych aut z xenonami fabrycznymi ..... oślepiają !!! .... ale .... jak jadę Vito ( troszkę wyżej siedzę to takie auta mnie nie oślepiają ) ... co innego jak jadę Galantem ( niżej siedzę i już mam flesza w szybę )

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Wysłany: 01-12-2009, 20:46   

szpala85 napisał/a:
nie był chiński

mniejsza o to...faktem jest, że takie latarnie zmuszają mnie do hamowania prawie do zera i uciekanie na pobocze bo nie wiem co się w tej kuli światła dzieje. Albo kupię Pajero :D

FIESTA ST150

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2009, 09:13   

xenony tez moga byc ustawione za wysoko... i mozna to regulowac

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 03-12-2009, 16:08   

Jak to moga być źel wyregulowane? Przecież one same powinny się poziomować?

Paweł_BB 
Mitsumaniak
01657/KMM

Auto: Evo VIII 4T375
Wysłany: 03-12-2009, 16:49   

mlun, chyba mylisz pojęcia, lampy zawsze się ustawia na odpowiednią wysokość - stawiasz puste auto i specjalnym przyrządem sprawdzasz, jeśli jest źle to śrubkami regulujesz.
Samopoziomowanie ustawia lampy na zadaną wysokość jeśli np. obciążysz tył pojazdu lub nawet dynamicznie (podczas hamowania i przyspieszania).

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 03-12-2009, 17:08   

Aha, ja myślałem że i ten system ustawia sam lampy, że nie trzeba już nic regulować.

piomic 
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
Wysłany: 03-12-2009, 21:41   

Ale to Ty musisz mu pokazać jaki poziom jest właściwy.

Odpowiedz do tematu