Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: witek.w-wa
07-12-2007, 01:48
Alternator
Autor Wiadomość
roob5
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 20:20   Alternator

witam. zwracam sie z prosba o informacje na temat dealerow alternatorow do 3kgt lub zajmujacych sie regeneracja gdyz 2 dni temu wykonczylem swoj z mojej wlasnej glupoty. a doszlo do tego gdy wyjolem akumulator przy uruchomionym silniku i wlozylem drugi, kompletnie rozladowany co spowodowalo przeciarzenie i przegzanie sie, i przestal ładowac. prosze was o wskazowki i uwagi na temat drobnostek jakich nie powinnismy robic aby oszczedzic swoje auto przed wizytami u mechanika i ograniczyc swoje wydatki. pozdrawiam

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-11-2007, 21:22   

roob5 napisał/a:
dealerow alternatorow do 3kgt
:)
spisz numery z alternatora i na allegro - najszybsza i najłatwiejsza metoda
a jak regeneracja to sam wymontuj i nie mów, że to 3000gt, żeby nie zdarli (mów że stary Galant ;) )

roob5
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2007, 23:40   

tomusn napisał/a:
a jak regeneracja to sam wymontuj i nie mów, że to 3000gt

no wiec jestem w trakcie... lecz na mojej drodze stanol jeden problem. odkrecilem juz wszystkie sruby i odlaczylem przewody i alternator nadaje sie do wyjecia, lecz problem w tym ze w zaden sposub nie moge go wydobyc spod maski. pozostaje tylko chyba wymontowanie wentylatora od chlodnicy, ale czy to konieczne??? pomocy?!?!?!

ManyMan
[Usunięty]

Wysłany: 19-11-2007, 00:37   

Módl sie żeby sie komp nie poknocił. A co do regeneracji u mnie w mieście jest dobra firma.

karol89
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2008, 19:22   

witam. poszukuje alternatora do 3000gt SL 97' jezeli ktos ma do sprzedania prosze o odpowiedz. pozdrawiam!

zdenek
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2008, 20:14   

No cóż alternator bez obciążenia jest w stanie dać nawet 80V, co nie znaczy że zawsze tyle da (kwestia regulatora, obciążenia).

BEZWZGLĘDNIE NIE WOLNO ODŁĄCZAĆ AKUMULATORA W CZASIE PRACY SILNIKA (ALTERNATORA)!!!!!!!!!!!!!!!!!

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-02-2008, 22:40   

roob5 napisał/a:
odkrecilem juz wszystkie sruby i odlaczylem przewody i alternator nadaje sie do wyjecia, lecz problem w tym ze w zaden sposub nie moge go wydobyc spod maski.
a już jest luzem? czy siedzi jeszcze na tulejce? ja musiałem opuścić na dół i wyjąć dołem - mam inne auto, ale może metoda...

Odpowiedz do tematu