Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:30 |
Carisma DI-D od 2001 |
Autor |
Wiadomość |
yrdn
Forumowicz

Auto: SB 1.8 2009
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Cze 2006 Posty: 216 Skąd: kujawsko-pomorskie
|
Wysłany: 18-11-2007, 22:01 Carisma DI-D od 2001
|
|
|
Serwus Carismiacy
Mam znajomego, ktory szykuje sie do powiekszenia rodziny. Obecnie jedzi Ibiza TDI i
uparl sie koniecznie na silnik diesla. Wiemy, ze Mitsu nie robi dobrych diesli (generalnie wg
mnie diesel nie jest dobry, ale prosze nie rozwijac bo to tylko WG MNIE ) ale jest model
CARISMY silnikem diesla spoza granic kraju kwitnacej wisni...
Carismy takiej jak w temacie szukam dla znajomego.
rocznik od 2001
z sinikiem DI-D
w nadwoziu hatchback
Generalnie polecilem mu kupic auto od MItsumaniaka wiec jesli ktos ma takie na sprzedaz,
albo moze takie autko pomoc znalezc to DAJCIE ZNAC
JEST TO AKCJA CHARYTATYWNA, albo raczej NAWROCENIA do wlasciwej marki.
POzdr. |
Ostatnio zmieniony przez yrdn 18-11-2007, 22:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 18-11-2007, 22:13
|
|
|
yrdn napisał/a: | Wiemy, ze Mitsu nie robi dobrych diesli |
W Pajero nawet daje rade yrdn napisał/a: | generalnie wg
mnie diesel nie jest dobry, ale prosze nie rozwijac bo to tylko WG MNIE |
tez mam podobne zdanie ale jeszcze bardziej nie znosze GAZu feee yrdn napisał/a: | Generalnie polecilem mu kupic auto od MItsumaniaka |
najlepiej takie kupic, najbardziej pwardopodobne ze bedzie "pewne"
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3764075
prze piekna sztuka
albo
http://www.motoallegro.pl...hi_carisma.html
pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Colto [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2007, 09:49
|
|
|
Robson86, czy znasz sprzedającego z pierwszego linka, bo ja też mam ochotę nabyć coś takiego |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 19-11-2007, 14:20
|
|
|
Colto napisał/a: | Robson86, czy znasz sprzedającego z pierwszego linka, bo ja też mam ochotę nabyć coś takiego |
ojj niestety nie ...ale jak mam troche czasu to zagladam na allegro i przegladam ogloszonka (zboczenie zawodowe )
I ta Cari bardzo rzucila mi sie w oczy na plus
Nie wyglada jakby sie zderzyla z pociagiem, wiec mysle ze warta jest obejrzenia na zywo
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 19-11-2007, 14:43
|
|
|
a nie powinna miec przy tym grilu i swiatlach czerwonego emblematu
Ogolnie wyglada spoko
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2007, 17:17
|
|
|
Robson86 napisał/a: | a nie powinna miec przy tym grilu i swiatlach czerwonego emblematu |
ale ze mnie gafa - rzeczywiście |
|
|
|
 |
phot
Forumowicz Tomek

Auto: carisma 1.9 did i skodzitsu;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 187 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 19-11-2007, 17:48
|
|
|
Ja mam odrotnie - czarne lampy i czerwony znaczek - mozemy sie zamienic;) Chociaz czerwony bardziej mi sie podoba:D Oczywiscie mowi to o tym ze prawdopodobnie "cos tam bylo" te dwa pierwsze Carimy wygladaja dosc ladnie i cena tez jest przyzwoita. Za swoja did 2002 dalem 28500 i nie mam w srodku takiej ladnej tapicerki;)
Tu jest GDI : http://moto.allegro.pl/it...ma_1_8_gdi.html Wiem ze mial byc diesel ale popatrzcie - 10k zostaje na paliwo:D;) Oczywiscie brak poduszek i uszkodzony ABS to nie za fajnie i pewnie nie warto ale popatrzcie na sama roznice...
A tu dla porownania dieselek: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3679675 W cenie podobnej jak moj:) Podoba mi sie:D
Czasem sie zastanawiam czemu nie kupilem benzyny takiej jak wyzej ponad 10 taniej:) Mialbym wiecej szmocy:D;) No ale nie mial poduch i absu;) Moj dieselek pali po miescie 8.5 litra no w trasie 6-7 a benzynowa skoda 10-11 do 7-8:) Nie wiem jak z carisma benzyna ale az tak ogromnych oszczednosci to ja na tej mojej przesiadce nie widze:D Ale oczywiscie nie zaluje ani troche przesiadki bo uwazam ze to swietne auto:D
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 19-11-2007, 18:01
|
|
|
phot napisał/a: | Ja mam odrotnie - czarne lampy i czerwony znaczek - mozemy sie zamienic;) |
to zle masz phot napisał/a: | benzynowa skoda 10-11 |
ale jaka pojemnosc
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 19-11-2007, 18:08
|
|
|
ta 1,8 gdi stoi kolo autoabc ( ku sloncu ) tak wstepnie ja obejrzalem i wygadala w miare ok ( ogladalem po ciemku ) , wydaje mi sie, ze widzialem jak byla rozwalona,ale pewien nie jestem
i zapamietajmy ! od 2002 roczinka weszly ciemne klosze lamp oraz srebrny znaczek, wszystko PRZED 2002 (czasami zdarzy sie 2002 z jasnymi lampami i czerwonym znaczkiem,ale to pewno modele z konca produkcji ) to jasne lampy i czerwony znaczkek,inaczej byc nie moze !
ja za swoj 2001 ( potem sie okazalo ze jednak 2000 ,ale rocznik modelowy 2001,tak samo pierwsza rejestracja 2001 ,lecz jezeli kiedys bede ja sprzedawal, to rowniez od 2001, bo od tego roku byla uzytkowana) zaplacilem po wszystkich oplatach i wliczeniach prawie 27 tys.ale uwazam ze byl to dobry zakup . i jezeli mialbym sprzedawac ( co pewno nie predko nastapi) to dalbym wieksza cene , niz srednia cena rynkowa |
|
|
|
 |
Zbigniew [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2007, 22:07
|
|
|
Witam
Spalanie w gdi przy "normalnej" jeździe nie jest złe. Cena ropy też nie jest "okazyjny". Wszystko zależy ile kto robi kilometrów., np. mój tata robi ok 7 tys. wię jemu diesel niepotrzebny. Ja robię ok 3o tys. i mam bebzynę- nie narzekam- gdi - polecam |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 19-11-2007, 22:35
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | i jezeli mialbym sprzedawac ( co pewno nie predko nastapi) to dalbym wieksza cene , niz srednia cena rynkowa |
Ja to samo. Poprostu wiem jakim wspanialym egzemplarzem Cari jezdze i jak o nia dbam
Zbigniew napisał/a: | Wszystko zależy ile kto robi kilometrów |
jak juz gdzies napisalem, w jakiejs gazecie pisalo ze spalanie w 70 czy nawet 80% zalezy od ciezkosci naszej nogi oraz stanu technicznego autka...pojemnosc jest na dalszym "nisko punktowanym" bo okolo15-20% miejscu.
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
endriup72 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
phot
Forumowicz Tomek

Auto: carisma 1.9 did i skodzitsu;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 187 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 22-11-2007, 10:15
|
|
|
Tak jak napisalem wyzej wiem ze moj zestaw czarny-czerwony jest niewlasciwy:D Co nie znaczy ze jest brzydki:D;) Moj rocznik to 2002 ale przod wedlug mnie byl juz robiony (ja tez juz przeciez robilem po tym jak babka we mnie wjechala - nie boje sie aut po naprawach - i tak jest ich wiekoszosc u nas w Polsce;) ) Podejrzewam ze moja Cari miala jeszcze srebrne lampy wyjatkowo w 2002 bo z tylu tez mam czerwony znaczek chodz kto wie;)
Skodzitsu mam do tej pory - 1.6 pojemnosc..
Ta cari w benzynie za 17k byla robiona raczej - ale dla mnie jak dobrze zrobiony to tez pojedzi - i tak wiecej jak 5 lat raczej jednym autem nie robie...;) A tyle to blachy po naprawie moga wytrzymac...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Zbigniew [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2007, 20:35
|
|
|
tez nie boje sie aut po naprawie, kwestia tylko fachowości wykonania naprawy |