Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] [ELEKTRYKA] Problem z wyłącznikami krańcowymi...
Autor Wiadomość
kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2010, 20:57   [MSS ALL] [ELEKTRYKA] Problem z wyłącznikami krańcowymi...

Moja matka w MSS ma problem z bodajże krańcówkami. Otóż mimo tego, że samochód jest zamknięty kontrolka otwartych drzwi świeci się. Ciekawe jednak jest to, że świeci się tak jakby 50% mocy. Gdy jakieś drzwi są otwarte świeci normalnie, pełną mocą. Dociskając drzwi, lub "rąbiąc" kontrolka lubi sobie populsować, lub wyłączyć się na ok. 1 sek. Nie wiem jednak czy ma to związek z drzwiami, bo sama zabawa krańcówką nic nie daje. Bardziej jest to jakby reakcja na poruszenie się boczne samochodu. Wszystkie krańcówki drzwi odłaczyłem a i tak świeciło się jw.

Bardziej podejrzewałbym jakąś awarię elektryczną, choć CE nie świeci. Powiedzcie mi może gdzie znajdę krańcówkę tylnej klapy? No i chętnie przeczytam propozycje co warto jeszcze sprawdzić.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez xjacobs 05-03-2010, 14:44, w całości zmieniany 1 raz  

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-01-2010, 21:01   

enanthate napisał/a:
Powiedzcie mi może gdzie znajdę krańcówkę tylnej klapy?
Krańcówką jest zamek. Ja stawiał bym na zaśniedziałe konektory.

kolysm 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.9DiD
Wysłany: 07-01-2010, 01:00   

A klapę od silnika też sprawdzałeś? Tam też jest krańcówka.

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2010, 10:28   

sprawdzałem, jest ok

jerk1 
Forumowicz
jerk1

Auto: Space Star2004 1,6;
Wysłany: 08-01-2010, 13:51   

W/g mnie masz gdzieś na przewodach zwarcie z masą, może pomoże jak je trochę ponaciągasz ( tylko z czuciem aby ich nie urwać), a przeczyszczenie wszystkich styków też może pomóc.

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2010, 13:56   

londolut napisał/a:
a stawiał bym na zaśniedziałe konektory.

Gdzie znajdują się te 'konektory'? I jak to leczyć?

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Wysłany: 08-01-2010, 14:22   

enanthate, krańcówka w drzwiach jest podłączona do instalacji za pomocą takich wsuwek typu "mama - tata" - konektorów. Jak odkręcisz krańcówkę, wysuniesz ją z gniazda, jedną ręką złap za krańcówkę, drugą za przewody i rozłącz. Leczenie polega na usunięciu nalotu: zeskrobaniu nożem, np.
Pozdrawiam
Bogdan

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 08-01-2010, 20:10   

halbog napisał/a:
jedną ręką złap za krańcówkę, drugą za przewody i rozłącz.
Tylko nie puść kabelka bo jak wpadnie do środka to ja nie wiem jak go stamtąd wydobyć :roll:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2010, 01:20   

Najlepsze jest to, że z jedną krańcówką ktoś tak majstrował, że hmm... tylko ta część którą przykręca się śrubką jest, wyłącznika samego w sobie nie ma - ani tego "odbojnika", ani tej części , do której podłącza się kabelek. Kabelek też gdzieś zanurkował i nie wiem czy właśnie ten patent nie robi problemów. Tylko właśnie chyba będę potrzebował magika, który wydobędzie przez ten otworek zaginiony kabel. :evil: :roll:

Odpowiedz do tematu