Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
problemze skrzynią
Autor Wiadomość
cavemann
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2008, 21:13   problemze skrzynią

jakiś czas temu pisałem juz o problemie ze skrzynią (wtedy skończyły mi się biegi , wchodziły bez sprzęgła i okazało się ze coś wypadło w mechanizmie różnicowym, koszt 30 zł demontaż 220 zł )tak powiedział mi mechanik - dodał abym rozgadał się za skrzynia bo ta za długo nie polata , i stało się szybciej jak mówił, otóż coś przeskakuje w skrzyni zachowuje się tak jakby przeguby przeskakiwały, tylko ze odgłos jest ze skrzyni ,dodam ze mój poprzedni właściciel w skrzyni miał tylko 0,3 litra oleju zanim wymieniłem i juz wiedziałem ze mnie wymiana czeka lub remont.
Rozglądałem się za Anglikiem w rozsądnej cenie ponieważ poprzedni właściciel nie dbał o samochód za bardzo i dużo części jest mi potrzebnych drobnych np. jak osłona lampki w kabinie i takie tam, sama skrzynia trochę kosztuje szukałem skrzyni z silnika od reno bo niby takie tam są może ktoś mi powiedzieć jaki model dokładnie to jest reno 19 1,9 TD 97 rok tak jak carisma i tak samo z volvo

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2008, 22:37   

Mam taka skrzynie na sprzedaz. Pochodzi z anglika, ktory wedlug licznika mial przebieg ok 170 000km. Jesli potzrebujesz wiecej czesci niz tylko skrzynia to napisz mi na pw dokladnie czego potrzebujesz to przy ewentualnej wiekszej ilosci pomyslimy nad znizkami :)
Ps. skrzyni z volvo nie szukaj bo sam fakt ze jest do volvo sprawia ze kosztuje 600-800zl wiecej :wink:

Revik
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2008, 11:58   

ja juz nawet w swoja skrzynie nie wnikam z 1,5 roku zepsuta, biegi ciezko wchodzily a jak mi olej sciekl z niej to przez te pare miesiecy biegi lepiej wchodza, ale czemu...?

cavemann
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2008, 20:17   

okazało się że spadła rolka z krzyżaka ,nie wiem w jaki sposób to się stało. problem teraz tkwi w tym ze mój wujek chciał wyzbierać wszystkie szpilki z krzyżaka które wpadły i rozpołowił skrzynie powybierał a teraz nie chce skrzynia się dać złożyć , może ktoś składał skrzynie i wie co trzeba zrobić aby skrzynia aby dało to się złożyć ,słyszałem ze trzeba wdusić jakiś bieg i nie będzie problemu

Z góry dziękuje za odpowiedz

[ Dodano: 03-02-2008, 14:37 ]
opanowana skrzynia z drugiej strony odkreciłem puszke w skrzyni i odpycha sie popychacze kolejno i sie schodzi ok

Odpowiedz do tematu