|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 08:56 |
Za ile można kupić Outlandera |
Autor |
Wiadomość |
bulbalinski [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2007, 09:25 Za ile można kupić Outlandera
|
|
|
Witam, przymierzam się do kupienia jakiegoś SUVa: Outlander, Santa Fe, Captiva ...?
Czy ktoś może się pochwalić ile udało się mu wytargować ? Czy jest to tak chodliwy towar że o żadnym rabacie nie ma co słyszeć ?
Będe kupował samochód w lesingu na firme i np. na Capitive da rade dostać nawet 18% rabatu !
Na stronie jakiegoś Auto brokera widziałem cene 101 tys bodajże za Intensa.
Ma ktoś jakieś doświadczenie - może się pochwaić ?
Pozdrawiam
Jan |
|
|
|
 |
alvent [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2007, 10:18
|
|
|
Rabat rabatem...ale sprawdź najpierw jakie opłaty leasingowe poniesiesz - zwłaszcza całkowity koszt leasingu.
Ja jak brałem w czerwcu outlandera, wytargowałem przywoite warunki leasingowe. Początkowe były w sumie jakieś 10 tyś większe w całym okresie leasingu!!!! |
|
|
|
 |
bulbalinski [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2007, 10:57
|
|
|
No oczywiscie ze na to też trzeba zwrócić uwage - w przypadku Captivy początkowe koszty lesingu wyniosły 20 tys a po negocjacjach 14 tys. A jak na razie jeszcze nie mówiłem im że się decyduje. |
|
|
|
 |
Mateusz
Forumowicz

Auto: L 200, 2011 HP
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 11 Lip 2007 Posty: 116 Skąd: Warszawa/Kalisz/Polska
|
Wysłany: 17-09-2007, 16:58
|
|
|
z mojego doswiadczenia moge podpowiedziec (zreszta na forum byla juz o tym mowa) ze na rabat trudno liczyc ze wzgledu na dosc dluza popularnosc tego nowego modelu i niestety dealera ktory nie zabezpieczyl sie w wystarczajaca ilosc aut. Dlatego nowe Outlandery schodza od reki, rabat nie, ale dodatki tak. Mnie udalo sie otrzymac dywaniki, alarm oraz sonar w prezencie, na dokladke serwis po 3tys km za darmo.
pozdrawiam,
mateusz |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 17-09-2007, 19:23
|
|
|
znajomy chce kupic i tez twierdzi, ze odwiedzil kilku dealerow i zadnych rabatow nie byli sklonni dawac - to nie pezot czy citroen, gdzie na sile wciskaja auto za pol ceny
sprzedawcy mowia wprost - mamy tylu chetnych, ze nie oplaca nam sie obnizac ceny
ten znajomy w sierpniu zamowil auto - bedzie do odbioru w grudniu albo dopiero w 2008 |
|
|
|
 |
tommay [Usunięty]
|
Wysłany: 19-09-2007, 21:02
|
|
|
Rabat rabatem...
Lepiej zastanów się nad samym autem. Mam już od 3mcy nowego Outlandera i im dłużej nim jeżdżę, tym bardziej widzę wady i zalety.
W porównaniu do Captivy, Rav4 czy CRV jest to samochód o wiele bardziej dynamicznie wyglądający. Na początku również podobała mi się Captiva, a zwłaszcza CR-V jak jeszcze stały w salonach. Ulica jest najlepszym testem jak prezentuje się samochód. CR-V na ulicy wypada blado, Captiva trochę lepiej, ale przy Outlanderze wymiękają.
Moje zdanie jest takie: Rav4 i CR-V zdecydowanie dla kobiet, Captiva trochę mniej, ale Outlander jest dla faceta. Już pomijam takie kwestie jak właściwości jezdne (rewelacyjny system kontroli trakcji) itp. Co z tego że Captivę dostaniesz 10.000 taniej, skoro tracisz na innych rzeczach...
Przy cenie auta powyżej 100.000 zł, dycha w tą, czy dycha w tą nie robi różnicy, a to jakim autem jeździsz, robi ogromną... Pomyśl o tym... |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-09-2007, 07:01
|
|
|
RAV czy CRV sa mniejsze. Nie chcialem zachwalac Mitsubishi ale myslalbym raczej o aucie japonskiej firmy. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 20-09-2007, 08:45
|
|
|
w dodatku jeśli potrzebujesz 7 miejsc (albo przynajmniej ci się przydadzą od czasu do czasu) to wyżej wymienione odpadają właśnie z tego powodu , że są mniejsze
Captiva ma wersję 7 osobową, ale bliźniaczy Opel już nie
nowy Hyundai Santa Fe też ma taką wersję
nie mam pojęcia jak się mają ceny
jeżeli wystarczy ci 5 osobowa wersja - nm |
|
|
|
 |
furman [Usunięty]
|
Wysłany: 21-09-2007, 20:07
|
|
|
Panowie (i Panie) jeśli ktoś z Was rozważa zakup wersji turbo I generacji to w Berlinie czeka na Was srebrny w niezłej cenie( www.mobile.de). Pierwsza rejestracja 11/06 przebieg 55 km,chcieli 22990 Euro teraz już zeszli na 19991 .Nawet wliczając koszty sprowadzenia i opłaty wychodzi już z rejestracją ok.80 000 PLN. W Polsce najlepsza oferta jaką miałem za podobny model to 99999 PLN. Nie skorzystałem i swojego też przywiozłem z Niemiec. Polecam !
P.S. A Euro dziś tanie wyjątkowo ! |
|
|
|
 |
bulbalinski [Usunięty]
|
Wysłany: 24-09-2007, 12:01
|
|
|
Dostałem coś takiego od "autobrokera"
Instyle za 125 tys
Marka: Mitsubishi Model: OUTLANDER Wersja: INSTYLE, 7 osobowy
Silnik: 2.0 DID 140 KM (103 kW) Nadwozie: Station Car Akcyza: 13,6 %
Podstawowe elementy wyposażenia:
Wspomaganie kierownicy, Lakier matalik, El. ustawiane, składane i podgrzewane lusterka boczne, El. szyby przód/tył, Radio/CD,
9głośników, Poduszki i kurtyny powietrzne, Dzielona tylna kanapa, ABS, Tylny spoiler, 3 zagłówki z tyłu, El. regulacja fotele kierowcy,
wycieraczka tylnej szyby, Relingi dachowe, Osłona przestrzeni bagarzowej, Zderzaki w kolorze nadwozia, Zewnętrzny termometr,
Obrotomierz, Podłokietnik z przodu, 3 światło stop, ISOFIX, Cromowana rura wydechowa, Chromowane klamki, Skórzana dźwignia
zmiany biegów, Chłodzony schowek,
Wyposażenie dodatkowe:
Podgrzewane siedzenia
Skórzana tapicerka
Światła przeciwmgielne
Tempomat
Skórzana kierownica
Komputer pokładowy
Felgi aluminiowe 18”
Automatyczna klimatyzacja
Zmieniarka CD
Reflektory Xenonowe z systemem zmywania
ESP
Smart Entry
Audio system Rochford Fosgate 650W
Bluetooth
Przyciemniane szyby z tyłu
Kalkulacja ceny / Kurs Euro z dnia 20.09.2007 – 3,85 PLN Euro PLN
Cena Netto 22 700 87 395
Akcyza 704 2 709
VAT 5 149 19 823
Cena Brutto 28 553 109 927
Opłaty dodatkowe (transport, Cargo, prowizja, tłumaczenia dokumentów, idt...) 4 039 15 550
Cena całkowita brutto samochodu 32 592 125 477 |
|
|
|
 |
tommay [Usunięty]
|
Wysłany: 24-09-2007, 17:25
|
|
|
żadna okazja |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 24-09-2007, 19:40
|
|
|
Akcyza na outlandera to 3.1% bo to auto do pojemnosci 2.0 |
|
|
|
 |
szumek002 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2007, 12:04
|
|
|
Witam.Jestem nowy to nie będę się mądrzył ale mogę powiedzieć jak było u mnie.Wczoraj zostałem szczęśliwym posiadaczem Outlandera II 2.0 DiD,koszt tego auta to 141900 +chip za 4000 tyś.Jedynie co udało mi się wytargować to alarm i dywaniki,haha.Powiedziano mi że na model 2008 nie ma upustów.Wybór należy do kupującego.Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
sila [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2007, 12:32
|
|
|
witam. Zamierzam się z zakupem outlandera 2.0T.
Mam w związku z tym dwa pytanka:
1) Czy 89990 brutto za rocznik 2006 nieużywany z salonu to dobra cena czy mozna by coś jeszcze targować?
2) Czytałem na forum o tym że auto lubi benzynke Jak ma się sprawa z instalacją gazową? Da radę zamontować jakąś aby nie stracić gwarancji? Czytałem temat na forum ale troche tam za mało informacji. Czy ktoś coś o tym wie? Kogo pytać?
Samochodem zamierzam pojeździc co najmniej 5 lat. A o gazie myślę dlatego że wolałbym cieszyć się z jazdy a nie patrzec na wskaźniik spalania. Obecne autko mam właśnie zagazowane i wiem że dobra instalacja nie ujmuje nic mocy a kaska w kieszeni:) |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14-12-2007, 16:45
|
|
|
sila napisał/a: | a kaska w kieszeni | nie calkiem bo instalacji i regulacji nikt Ci nie ofiaruje za darmo. Wiem wiem przez 5 lat sie zwroci (oby) ale jakos mi to nie pasuje. Jak juz masz czym posmigac to smigaj a jak chcesz oszczedzic to moze nowego klekota. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
|
|