Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
lampka hamulca recznego?
Autor Wiadomość
pzolty
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2008, 17:02   lampka hamulca recznego?

czesc

ostatnio zauwazylem dziwne zjawisko - jak przyspieszam mocniej to mi sie zapala na chwile lampka hamulca recznego. Jak tylko puszcze gaz to gasnie. Wiecie co to moze byc za problem? Na poczatku bylo tylko przy bardzo mocnych zrywach, teraz przy prawie kazdym bardziej dynamicznym ruszaniu.

mial ktos cos podobnego?

Jacko1 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant Kombi97 4G63
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-01-2008, 19:19   

Witam.
Jak miałem colta to działo mi sie coś takiego kiedy było za mało płynu hamulcowego. W zbiorniczku jest taki czujnik i właśnie zapalała sie kontrolka od ręcznego. Podejrzewam, że tutaj może byc podobnie.

CZS
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2008, 19:45   

temat juz był i ja tez juz to miałem w swoim galu jak rozasz to płyn hamulcony sie "ustawia" pod katem a ze jest wrazliwy czujnik odrazu to łapie - dolej plynu a odrazu minie płyn dot 4 ;)

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 05-01-2008, 20:34   

Skoro dzieje się to co raz częściej,to znaczy że płynu ubywa.Albo kończą się klocki,albo jest gdzieś wyciek.Pozdro.

pzolty
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2008, 21:27   

jacek11 napisał/a:
Skoro dzieje się to co raz częściej,to znaczy że płynu ubywa.Albo kończą się klocki,albo jest gdzieś wyciek.Pozdro.

klockow rzeczywiscie nie za duzo zostalo. Ale nie warto zmieniac, bo wiekszosc zycia misiek na trasie bedzie spedzal. Moje poprzednie auto przejechalo 70kkm i klocki byly prawie jak nowe.

Plynu bylo tak z 1/5 powyzej minimum, dolalem do polowy i efekt znikl.

dzieki :)

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Wysłany: 07-01-2008, 09:03   

pzolty napisał/a:

Plynu bylo tak z 1/5 powyzej minimum, dolalem do polowy i efekt znikl.

dzieki :)

OK, jest tak jak koledzy opisali. Dolałeś płynu ale uważaj teraz przy zmianie klocków. Klocki będą grubsze, tłoczki bardziej się schowają, a poziom płynu w zbiorniczku wyrównującym wzrośnie. A może się też przelać. Niestety płyn DOT-4 ma jakieś właściwości gumożerne i jeśli poleje się po osłonie przegubu może być nieciekawie. Przerabiałem już to i w efekcie zignorowania płynu na osłonie przegub, osłona popękała, a co dalej można sobie wyobrazić.
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

yaro1976 
Mitsumaniak
Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Wysłany: 07-01-2008, 11:10   Re: lampka hamulca recznego?

pzolty napisał/a:
czesc

ostatnio zauwazylem dziwne zjawisko - jak przyspieszam mocniej to mi sie zapala na chwile lampka hamulca recznego. Jak tylko puszcze gaz to gasnie. Wiecie co to moze byc za problem? Na poczatku bylo tylko przy bardzo mocnych zrywach, teraz przy prawie kazdym bardziej dynamicznym ruszaniu.

mial ktos cos podobnego?

hehe dokładnie ten sam temat przerabiałem w ten weekend, płyn dolany i oczywiscie klocki do wymiany! :P

pzdr

Odpowiedz do tematu