|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sprawy elektryczne |
Autor |
Wiadomość |
Jablon
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1.6 16v '92
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-01-2008, 22:20 Sprawy elektryczne
|
|
|
Witam!!!
Mam takie 2 małe problemy [Mitsubishi Lancer 1,6 16V 1992r] :
1. Jak wyjąć cały przedni prawy kierunkowskaz [ nie mam za bardzo pojecia jak sie za to zabrać], ponieważ mam pęknięty plastik, i czy nie wie ktoś, gdzie można taki kupić w Gdańsku [chodzi o biały kierunkowskaz].
2. Mam problem z światłem przeciwmgłowym tylnym, gdyż: jak mam wyjętą żaróweczkę z gniazda i włacze światło przeciwgłowe to przycisk od włączania go, jest podświetlony.
Ale gdy włożę żaróweczkę do gniazda żarówki to nie świeci się ona, a przycisk od podświetlania, przestaje być podświetlony. Problem z żarówką odpada bo sprawdzałem 3, problem z kablami też odpada bo płynie w nich normalny prąd [ w dodatku przekładałem te kable bo myślałem że powstaje jakieś zwarcie] i nie wiem co to może być. podejrzewam jeszcze samo gniazdo żarówki, ale nie jestem pewien, ponieważ gdy żarówki nie ma, przejścia też nie ma, a gdy wsadze żaróke to jest normalne przejście [ czyli działa normalnie chyba?].
Proszę o pomoc, z góry dziękuję!!!
Pozdrawiam mitsumaniaków, Jabłon!!! |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 13-01-2008, 23:40
|
|
|
Jablon napisał/a: | Jak wyjąć cały przedni prawy kierunkowskaz | Otwierasz maskę i zobaczysz w komorze silnika za kierunkowskazem taki drut zakończony "oczkiem". Ciągniesz to do tyłu aby wyhaczyć uskok na druciku i kierunkowskaz wyjeżdża do przodu. To jedyne zabezpieczenie. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3974 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 14-01-2008, 11:03
|