|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CB0] Regulacja świateł |
Autor |
Wiadomość |
cfcfcf [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2008, 21:39 [CB0] Regulacja świateł
|
|
|
Witam serdecznie
Mam pytanie do wszystkich milosnikow Lancerkow. Jak ustawic swiatla, kiedy jedno swieci nisko a drugie za wysoko? mam elektryczne sterowanie reflektorow.Czy potrzeba jakis specjalnych narzedzi? pomozcie!!! |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 28-04-2008, 23:12
|
|
|
cfcfcf napisał/a: | Czy potrzeba jakis specjalnych narzedzi? | Wkrętak krzyżakowy. |
|
|
|
 |
Jamaican [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2008, 22:51
|
|
|
na obudowie lampy patrzac od gory bedziesz widzial taka strzalke z kierunkiem krecenia U i D i krecisz wkretakiem w strone ktora chcesz ustawic swiatla |
|
|
|
 |
cyprys4 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2010, 19:38
|
|
|
Ta śruba do regulacji jest ustawiona poziomo czy pionowo? Ja kurde jakoś jej nie mogę znaleźć. Mam też regulację automatyczną, widzę jedynie śrubki przy samym mechaniźmie (ale one chyba tylko służą jako mocowanie)... Nie ma ktoś przypadkiem fotki na krórej by było widać te śruby do regulacji? Moje auto było z przodu puknięte, było tam coś klejone, dorabiane i nie wiem czy jest wszystko ok z tą regulacją... Znalazłem jakąś fotkę tyłu lampy. W którym miejscu te śruby powinny się znajdować? Lampy
[ Dodano: 12-02-2010, 08:52 ]
No więc jest tak że tam potrzebny jest imbus do regulacji. Patrząc z góry tego nie widać. Do regulacji pionowej jest w miarę dobry dostęp, a do poziomej masakryczny, zwłaszcza w wersji z klimą... |
|
|
|
 |
tomekk
Forumowicz
Auto: lancer cbo1.6 93->98r;)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 26 Sty 2009 Posty: 450 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 15-02-2010, 07:23
|
|
|
cyprys4 napisał/a: | Mam też regulację automatyczną, widzę jedynie śrubki przy samym mechaniźmie | jeżeli masz elektryczną regulację lamp, to do ustawiania góra/dół wystarczy śrubokręt krzyżakowy, wkłada się go pionowo - w mechanizmie jest taki otworek.
Na Twoim zdjęciu nie ma el. regulacji więc tego nie widać. Jest to ten szary element, od tyłu ma śrubkę na imbus (o tym wspomniałeś) a od góry otworek gdzie wkładasz śrubokręt - proste, bardzo łatwy dostęp, pozdrawiam |
_________________ mój miś: http://forum.mitsumaniaki...p=621844#621844
 |
|
|
|
 |
|
|