|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
[Cari 1.8 GDI] Xeramic |
| Autor |
Wiadomość |
Maciek.prv [Usunięty]
|
Wysłany: 05-01-2008, 20:53 [Cari 1.8 GDI] Xeramic
|
|
|
Witam,
Czy dolewał ktoś z Was do benzyny środek o nazwie Xeramic? |
|
|
|
 |
alaskamed [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2008, 00:40
|
|
|
Ja dolewałem Xeramica do diesla- juz od kilku tankowań, i dziś wieczorem po dobie stania na mrozie odpalił za pierwszym podejściem. Więc z benzi powinno być jeszcze lepiej . Wymieniałeś filtr paliwa?- w benzyniakach też kiedyś trzeba . Pozdro. |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 06-01-2008, 09:51
|
|
|
Ja również do przeczyszczenia układu paliwowego.Na etykiecie z tyłu było napisane, że można go stosować do GDI.
| Cytat: | | Specjalny dodatek do benzyny trwale czyszczący i chroniący wtryskiwacze benzyny oraz gaźnik. Wewnętrzne zanieczyszczenia w silniku pochodzące z benzyny mogą w dużej mierze powodować odkładanie się różnych osadów we wtryskiwaczach benzyny lub gaźniku. Regularne stosowanie preparatu Xeramic co 10000km pozwala bezawaryjną eksploatację silnika, a także ułatwia jego rozruch, skutecznie czyści i smaruje cały układ paliwowy, przywraca moc i przyśpieszenie oraz zmniejsza zużycie paliwa. Pozwala tym samym na utrzymanie wtryskiwaczy benzyny oraz gaźnika w doskonałym stanie i gwarantuje związane z tym uzyskanie optymalnych parametrów silnika. Zawartość opakowania 250 ml wystarcza na około 60 litrów benzyny. |
|
|
|
|
 |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2008, 12:12
|
|
|
| Tak dolewałem tego środka , gdy tankowałem na Jecie, ale jak zmieniłem stacje, nie muszę już tego robić:) |
|
|
|
 |
orzech [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2008, 15:16
|
|
|
| A czy ten srodek nie bedzie mial negatywnego wplywu na pompe wysokiego cisnienia paliwa???? czy ktos stosowal ten plyn do GDI |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 07-01-2008, 15:22
|