|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Uszlachetniacze do ON - kto dolewa? |
Autor |
Wiadomość |
jzl [Usunięty]
|
Wysłany: 31-07-2008, 18:05 [Cari 1.9TD] Uszlachetniacze do ON - kto dolewa?
|
|
|
Cześć,
czy może ktoś z Was używa tych środków do ON jak np. STP? Zastanawiam się nad tym bo diesle sa bardziej wrażliwe na jakość paliwa niż benzyniaki. Co prawda nie jest to DiD, dci czy inny TDI ale... Tankuje najczęściej na Neste czasami przy Auchan w Gdańsku czy Makro. Przez kilka lat tankowania benzyny zawsze było ok a co do ON to nie wiem. Pomyślałem o dolaniu raz na jakiś czas właśnie STP do ON, nie jak piszą na butelce co 2 tys. km ale może raz na 5 tys. albo rzadziej.
A wątpliwość zrodziła się bo w instrukcji do Cari, która jest zamieszczona na Forum piszą, że nie można nic dodawać do paliwa. |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 31-07-2008, 22:24
|
|
|
ja dziś dolałem takiego cudeńka firmy Shell a zrobiłem to gdyż zatankowałem kiedyś na próbę biodiesla (frytki z wydechu ) i postanowiłem przeczyścić po tym czymś układ paliwowy. Nie wiem czy pomoże czy nie (zresztą nie ma w czym póki co wszystko ok z silnikiem ) ale dolałem. więcej nie myślę tego kupować tylko tak jednorazowo. może przez to nic nie zepsuję |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
GUREGORI [Usunięty]
|
Wysłany: 07-08-2008, 21:48
|
|
|
Witajcie
Ja osobiście dolewam 200 ml oleju do kosiarek STIHL na cały zbiornik paliwa ,ponieważ mój stary dobry mechanik twierdzi że nasze paliwo jest za suche .Przed stosowaniem tego srodka silnik przy uruchamianiu był głośny i chodził mniej płynnie niż po stosowaniu tego <preparatu> .Polecam
CARISMA 1.9TD 1999 R. |
|
|
|
 |
|
|