|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Problem z srs i prędkościomierzem |
Autor |
Wiadomość |
Joker82 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 10:59 [Cari 1.9TD] Problem z srs i prędkościomierzem
|
|
|
No więc jak w tremacie, jechałem sobie spokojnie z przyczepką. Nie świecił mi lewy kierunek w przyczepie (nie wiem czy to ma coś wspólnego) I nagle zaświeciła mi się kontrolka od poduszek powietrzny ch "srs", prędkościomierz przestał pokazywać prędkość i licznik nie liczy kilometrów. Mógłby mi ktoś napisać gdzie szukać przyczyny??
|
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 24-01-2008, 19:57
|
|
|
Joker82 napisał/a: | I nagle zaświeciła mi się kontrolka od poduszek powietrzny ch "srs", |
Nie grzebałeś pod siedzeniami? (oczywiście jeśli masz cztery poduchy bo tam są przewody takie żółte od bocznych poduch)
Mogła też przerwać sie taśma przy kierownicy od poduszki kierowcy lub przyczyna powiązana jest z licznikiem. Jakieś złe połączenie może. Poszukaj po bezpiecznikach najlepiej wyjmij i włóż że by styki przetrzeć, może na stykach deski rozdzielczej cos też nie łączy. Kierunkowskaz nie świecił TYLKO w przyczepie czy w samochodzie też? |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
Joker82 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 09:02
|
|
|
Kierunkowskaz nie świecił tylko w przyczepie. Problem odnalazłem. Był to spalony bezpiecznik pod konsolą. |
|
|
|
 |
|
|