Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Matejko
02-03-2007, 18:50
Wyleciały mi biegi
Autor Wiadomość
Sebancisz
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2007, 18:13   Wyleciały mi biegi

Przy próbie wrzucenia wstecznego - pstrykneło i nie ma biegów. Pierwsza myśl tulejki, przejżałem forum i podwozie mojego samochodu i widzę że tulejki mam na miejscu, nie mam czegoś co trzymało ramię drążka w skrzyni biegów, znalazłem tylko zawleczkę po tej części.
Jeśli ktoś kojarzy o czym mówię, niech mnie uświadomi co mam szukać, być może ta część jest w komplecie z tulejkami a może trzeba ją kupić osobno.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 02-03-2007, 18:48   

kliknij tu
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Sebancisz
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2007, 23:44   

Rozrysowałem to najprościej jak mogłem, chodzi mi o miejsce gdzie dżwignia wchodzi w skrzynię biegów (?) wygląda to tak jakby tam była jakaś teflonowa wkładka w której była zamocowana ta dżwignia. Być może, faktycznie, trzeba będzie poszukać tego na szrotach. Zastanawia mnie tylko bo w serwisie zaproponowano mi komplet naprawczy pod lewarek i skrzynię biegów za 180zł i zaznaczono że w skład wchodzi również panewka. Może ta panewka to ta brakująca część.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 03-03-2007, 00:38   

z tego co wiem to tam przy skrzyni jest takie cos w poprzek z jakims ciezarkiem z jednej a z drugiej przychodzi dzwignia - i tam cos masz nie teges - ciezko stwierdzic jakis mechanik itp.
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2007, 00:54   

Cytat:
Wszystko można naprawić młotkiem...

a może spróbujesz...

sory nie mogłem sie powstrzymać...

wiesz kiedyś w jednym autku mielismy podobnie drązek wpadal tak jak by w dołek taki... wystarczyło go podciągnąć do góry i było git... to jakaś gruszka byla czy cosik takiego... nie wiem ja sie nie znam ;p;p

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-03-2007, 00:56   

Derpin, z tego co zrozumialem problem lezy w mocowaniu wybieraka w skrzyni a nie w lewarku.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2007, 01:14   

Hubciu może ja zrozumiałem źle... ale objawy są takie same jak właśnie przy uszkodzonej gruszce? - nie wiem czy to tak sie dokładnie nazywa....

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-03-2007, 01:38   

Sebancisz napisał/a:
nie mam czegoś co trzymało ramię drążka w skrzyni biegów,

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

cyna
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2007, 10:20   

Ja jak miałem problemy z biegami pojechałem do serwisu mitsubishi.Tam powiedzieli mi że mam do wymiany tulejki i tą tzw.panewkę ktora miała kosztowac 50zł.Wymieniłem same tulejki bez tej panewki i jest dobrze.Wydaje mi się u ciebie trzeba wymienic tą panewkę i dędzie dobrze. :wink:

Sebancisz
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2007, 17:15   

Drążek faktycznie wypadł ze skrzyni, włożyłem go na miejsce ale w pustą przestrzeń jest tam dziura że można jeszcze dwa palce włożyć, wyraźnie coś z tego miejsca wypadło i to zgubiłem podczas jazdy, i tak i tak jestem w poniedziałek umówiony w serwisie trzeba to zrobić - bo innej rady nie ma , chyba że robi się ciepło i wyciągnę rower.
Nawet młotek tu nie pomoże.

[ Dodano: 05-03-2007, 11:57 ]
Sprawa wygląda nie ciekawie, rozsypała się panewka a przy okazji pękł kawałek mocowania przy skrzyni biegów, do wumiany jest tylna obudowa skrzyni. Koszt w serwisie, jak powiedział pan z obsługi, prawdopodobnie przekroczy wartość samochodu.
Zaczynam odwiedzanie szrotów - sklepów z częściami urzywanymi.

tidut
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2008, 10:09   

wymieniałem tę panewkę czy jak tam ją zwą - 2 razy
etement mocowany jest na pierścień
raz kupiłem go w wolwo ( v 40 ) 25 zł
a póżniej w RENAULT ( RENATA 19 ) 15 ZŁ
BANAŁ - NIE SMAROWAŁEM TEGO PRZEGUBU CO WYNIKA Z MANUALA

Odpowiedz do tematu