Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
przecietne ceny stariona
Autor Wiadomość
damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2007, 18:43   przecietne ceny stariona

witam ostatnio wszystkie moje mysli schodzom w jednym kierunki mianowicie MITSUBISHI STARION mam takie pytanie w jakich cenach tak przecietnie te autka chodza .wiem ze to bardzo rzadki samochód i trudno dostepny ale ostatnio znalazłem takiego na gradce z 2.0 silnik na turbinie za 7,500 nawet w fajnym stanie bardzo
prosze o odpowiedz z góry dziekuje .pozdr....

[ Dodano: 02-03-2007, 19:12 ]
http://www.gratka.pl/moto...7cfe5913b20e93a

oto link do stariona za 7500

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-03-2007, 22:01   

truespinmice - nasz forumowy SPEC od Stariona :D

BTW - jak sie pojawi w tym temacie to niech sie do mnie odezwie ;-) Mam propozycje nie do odrzucenia ;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

truespinmice 
Mitsumaniak
One of Austarion.com

Auto: Toyota Supra Turbo
Wysłany: 03-03-2007, 21:46   

a więc......... :mrgreen:

Szczerze powiedziawszy, to Starion w dobrym stanie , sprzedawany przez jakiegoś fanatyka - to ceny powyżej 10tys zł.
Inaczej ma się sprawa jeżeli ktoś się pozbywa "kłopotu" . Wtedy ceny schodzą na poziom do nawet 3tys zł. Parę takich aukcji widziałem , gdzie auto było naprawdę w dobrym stanie , a cena była........3400zł
Po prostu ludzie czasem niewiedzą co kupili , nie podołali kłopotom itp. i chcą się łatwo i szybko pozbyć auta.

Wracając do auta z linku:
Kod:
sprzedam mitsubishi starion sprowadzony z niemiec .jest to model z poszerzanymi blotnikami na 16calowych kolach 225+nowe opony .silnik 2, 0 turbo intercoler o mocy 180 koni mechanicznych , skrzynia manualna , spryskiwacze otwieranych reflektorow, blacharka jest w idealnym stanie nic nie malowane i nie ma grama rdzy.auto bylo do konca serwisowane jest tez ksiazka serwisowa .auto jest w 100procent sprawne wszystko dziala bez zarzutu .stan techniczny jest super, oplaty rej okolo 1100 z ubezpieczenie

z opisu "wygląda" na stan bdb , ale to tylko opis - nawet fotek nie ma, więc ciężko powiedzieć.
Jeżeli auto faktycznie jest w stanie bdb ( :wink: ) to warte jest tych pieniędzy, ALE to trzeba sprawdzić oczywiście. Bo tak to możemy tylko gdybać.

Bo......jeżeli kupimy jakiegoś sztrucla za ok. 3000zł , to drugie tyle (optymistycznie) włożymy w auto żeby było cacy.
Przykład: ja.
Kupiłem auto za 3000zł, wsadziłem.......wartość przekroczyła już liczbę pięcio cyfrową :? - to jest chore, ale coś za coś - masz auto rodzynka. I z czasem to docenisz.

Kupując Mitsubishi Starion MUSISZ zdać sobie sprawę , że samo wyłożenie kasy przy podpisaniu umowy nie wystarczy - to początek. Trzeba się sporo nabiegać i naszukać części info technicznych itp. Nie to , że straszę - tylko ostrzegam. Ja mając do wyboru czy kupił bym jeszcze raz Stariona powiem TAK! Tylko tym razem nie kupiłbym pierwszego lepszego , tylko "tego wyszukanego, wymarzonego".
Dla mnie na przykład to jest fajne , bo robię coś czego nie robi żaden mój znajomy, mam stronę www (portal/klub) poznałem nowych znajomych i kolegów (Polska, Australia :mrgreen: , USA, UK, Ukraina, Niemcy.......), piszę maile na cały świat, dostaje zaproszenia na odwiedziny, czasem edukuję (w USA jeden gość twierdził , że w Polsce mamy ruch lewo stronny :lol: ) To jest po prostu fajne!

I nawet pomimo wielu problemów z autem nie oddałbym go....................no chyba, że za nową Supre :wink:
Są dni gorsze i lepsze.

Także damianrally - wybór należy do ciebie - ja służę pomocą w każdym zakresie jakim tylko dam rade.

Pozdrawiam :D

ps.
Hubeeert napisał/a:
BTW - jak sie pojawi w tym temacie to niech sie do mnie odezwie ;-) Mam propozycje nie do odrzucenia ;-)

już jestem ciekaw.......... 8)

damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2007, 23:31   

dzieki i jeszcze raz dzieki truespinmice na twojej stronce byłem wiele razy i z twojej stronki poznałem potenciał stariona autko jest po prostu swietne ale jak narazie po za moje granice narazie pozostaje przy moim mitsubishi colcie ale jakbym w przyszłosci zmieniał auto to tylko na MITSUBISHI .POZDR. MITSUMANIAKÓW :) dziek za pomoc :)

truespinmice 
Mitsumaniak
One of Austarion.com

Wysłany: 07-03-2007, 14:57   

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2370750 - to jest chyba ten sam gość.

Po fotkach widać , że auto jest w (bardzo) dobrym stanie, wnętrze bardzo ładne (na podstawie jednej fotki :?

Jest to wersja wide-body i jeżeli wierzyć opisowi to jest z końcówki produkcji z najlepszym/najfajniejszym kompem (ECU). Jeżeli silnik i turbina (ogólnie mechanicznie) nie jest zajechany to panowie........mamy do czynienia z rodzynkiem :twisted:

tylko cenę można zbić jeszcze , bo nie wiem czy znajdzie się napaleniec co go kupi za 7500zł (ja :twisted: )

ps. ahhh se smaka narobiłem :p

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Wysłany: 07-03-2007, 20:24   

patrzcie tylko jak ktos go tam upalal po podworku.... pewnie na zimnym turbo i pewnie gaszony odrazu na goraco....to co w niemczech go przydbali ktos w tydzien pusci z dymem .... slady po oponach na zdieciach sa podwojne po ostrym dodawaniu gazu, wiec robilo je auto z limitowanym dyfrem, czyli starion.

ale chyba ja go biore, bedzie czekac az wroce z pl
Outlander 2.0 PHEV 5HS

truespinmice 
Mitsumaniak
One of Austarion.com

Wysłany: 08-03-2007, 14:06   

TommiCrazy napisał/a:
patrzcie tylko jak ktos go tam upalal po podworku.... pewnie na zimnym turbo i pewnie gaszony odrazu na goraco....to co w niemczech go przydbali ktos w tydzien pusci z dymem .... slady po oponach na zdieciach sa podwojne po ostrym dodawaniu gazu, wiec robilo je auto z limitowanym dyfrem, czyli starion.
ale chyba ja go biore, bedzie czekac az wroce z pl

cholercia , ale ty jesteś spostrzegawczy :wink:

wiesz, jak nawet zrobił to ktoś parę razy to nic strasznego (zresztą nawet nie mamy pojęcia w jakim stanie jest ta turbina). Zresztą - nie bądź takim pesymistą :D

Oglądał już ktoś to auto? Czy to będzie jechał jakiś mechanik itp. ?
Ode mnie jest ponad 300km do tej miejscowości, więc trochę daleko , ALE jak coś to służę pomocą i wolnym czasem :wink:

ps. kiedy wracasz do PL ?

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Wysłany: 08-03-2007, 18:40   

auto sprzedane :D zgadnijcie kto kupil :P teraz kwestia tylko odbioru, kumpel pod moja nieobecnosc w polsce dokona czynnosci odbiorczych.

:badgrin: :twisted: :badgrin:
Outlander 2.0 PHEV 5HS

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 08-03-2007, 18:43   

TommiCrazy napisał/a:
zgadnijcie kto kupil

nie gadaj ze ty ?
bedziesz tym na zlocie ??
dasz sie przejechac ?? :P
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Wysłany: 08-03-2007, 18:46   

jesli bede na zlocie to sie okaze w ostatniej chwili, napewno mi teraz latwiej miec auto w polsce i drugie w UK

jesli nie ja to z przyjemnoscia auto pozycze MIKEROWI na zlot jesli bedzie mial czas wpasc

Dziekuje MIKEROWI za pomoc
Outlander 2.0 PHEV 5HS

truespinmice 
Mitsumaniak
One of Austarion.com

Wysłany: 08-03-2007, 23:11   

TommiCrazy napisał/a:
auto sprzedane :D zgadnijcie kto kupil :P

:prayer: o matko, matulu..... :rolleyes: :rolleyes:

....jak ochłone to napisze coś mądrego....

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Wysłany: 08-03-2007, 23:46   

truespinmice napisał/a:

o matko, matulu..... :rolleyes: :rolleyes:

....

jakos tak wyszlo.....nie planowalem tego...mial byc galant vr4 ale bedzie troch potem :>

spelniam marzenie z dziecinstwa z filmu "wyscig cannon ball"
Outlander 2.0 PHEV 5HS

truespinmice 
Mitsumaniak
One of Austarion.com

Wysłany: 08-03-2007, 23:49   

tommi - to kiedy wracasz do narodu ??

Bo niewiem kiedy zaplanować sobie zwiedzania krakowa :mrgreen:

Gratuluje zakupu, mam nadzieję , że będzie to wybitne auto i sprawi ci duuużo przyjemności i frajdy. Będzie dla ciebie więcej niż tylko Mitsubishi Starion - to będzie AŻ Mitsubishi Starion.

Dbajcie o siebie nawzajem :biggrin:

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Wysłany: 08-03-2007, 23:56   

na stale do polski predko nie wroce..... ale stariona juz sobie zatrzymam az mnie rdza zje :D

wstepny plan byl na powrot dopiero w listopadzie ale chyba jakos ciut wczesniej autka podmienie, mozliwe ze w okolicy zlotu mitsu, musze to strategicznie rozplanowac, to szczyt mojego sezonu pracy.
bedziemy w kontakcie caly czas teraz
Outlander 2.0 PHEV 5HS

truespinmice 
Mitsumaniak
One of Austarion.com

Wysłany: 09-03-2007, 00:01   

TommiCrazy napisał/a:
bedziemy w kontakcie caly czas teraz

szpoko :wink:

jak już Stariona będzie miał twój kolega, to poproś go , żeby jakies ładne fotki pstryknął - to taka moja DUŻA prośba :)

ps. gdzie będzie auto do tego czasu stało?

Odpowiedz do tematu