|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nie świeci sie kontrolka oleju |
Autor |
Wiadomość |
matt81
Mitsumaniak RED DIAMOND

Auto: LANCER 1.6 16v 1995r 4g92
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 94 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 12-01-2008, 22:39 Nie świeci sie kontrolka oleju
|
|
|
Witam , mam pewien kłopot z kontrolka oleju , mianowicie po przekręceniu kluczyka w pozycji ACC czyli gdy kontrolki się świecą nie pali się kontrolka od oleju.Chciałbym dodać że żarówka na blacie nie jest spalona , wymieniłem też czujnik ciśnienia oleju... Powoli kończą mi się pomysły co dalej z tym fantem zrobić ,jeżeli ktoś z was wie jak się z tym uporać to proszę o pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 12-01-2008, 22:47
|
|
|
Sprawdź jeszcze przewód masowy pompy. Prowadzi od alternatora do bloku. Mógł się po prostu zsunąć (kabelek ma złącze żeńskie). |
|
|
|
 |
rydzu25
Forumowicz

Auto: Outlander II
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Sty 2007 Posty: 106 Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki/Płock
|
Wysłany: 13-01-2008, 11:46
|
|
|
jak masz miernik z "bryczkiem" to sprawdz na końcach przewodów czy masz przejście jak tak to bedzie sygnał jeśli bez to pokaże ci rezystancję przewodu lub 2 sposub zdejmij wsówkie z czujnika i dotknij do silnika jak jest dobrze to powinna zapalic się kontrolka |
|
 |
matt81
Mitsumaniak RED DIAMOND

Auto: LANCER 1.6 16v 1995r 4g92
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 94 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 14-01-2008, 17:13
|
|
|
Dzięki panowie za podpowiedzi , problem został rozwiązany w pewnym stopniu z resztą mnie naprowadziliscie na przyczynę usterki . Powód nie działania kontrolki był błachy , w kabelku tym od czujnika ciśnienia przy samej wsuwce przerwane były włókna przewodu ale izolacja nie miała żadnych uszkodzeń , podejrzewam że poprzedni właściciel musiał dosyć energicznie zdejmować ten kabelek z czujnika co spowodowało uszkodzenie wewnątrz przewodu. |
|
|
|
 |
|
|