|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 11:40 |
Kupno Pajero 2,8 TDI- jakie ryzyko? |
Autor |
Wiadomość |
asik [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2008, 21:12 Kupno Pajero 2,8 TDI- jakie ryzyko?
|
|
|
Witam Wszystkich, jestem nowy
Mam na oku Pajero 2,8 TDI rocznik 1996, krótki z przebiegiem 270 tys. Na co nalezy zwróci uwage przy kupnie? Jest to wersja American Dream z blokadami mostu i mechanizmu róznicowego oraz regulacją sztywności zawieszenia. Czy należy bac się intercoolera oraz tej regulacji zawieszenia. Jestem zupełnie zielony w tych tematach i boje się wydac 23 kawałki z obawy na jakies ryzyko. Auto wizualnie wygląda OK. Widziałem tylko na zdjęciach-w niedzielę jadę zobaczyc i ewentualnie kupic.
Prosze o porady
pozdrawiam
Andrzej |
|
|
|
 |
butyński [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2008, 23:29
|
|
|
Witam.Jeśli tak jak piszesz jesteś zielony weź ze sobą fachowca (mechanika) który dokona oględzin jak przy każdym innym samochodzie . Nie kupuj samochodu w Niedzielę bo nie masz szans podjechać do żadnego serwisu aby cokolwiek sprawdzić .Jeśli masz jakiś serwis ASO w pobliżu jedź tam z wizytą aby dokonali oględzin ( będą wiedzieli na co popatrzyć w tym modelu ) . Zaproponuj sprzedającemu ,że jeśli wszystko będzie Ok za przegląd Ty zapłacisz a jeśli coś nie tak to płaci on.Jak będzie się migał to znaczy ,że musisz być ostrożniejszy przy zakupie .A poza tym - no cóż zakup samochodu to zawsze jakaś loteria .Życzę powodzenia i ostrożności przy zakupie !!! Ja też nie dawno stałem przed tym samym dylematem .Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
asik [Usunięty]
|
Wysłany: 29-02-2008, 00:29
|
|
|
Dziekuje za odpowiedź
Jeszcze jedno: jest taki sam identyczny drugi egzemplarz, ale ma pod maską 2 akumulatory. Czym to jest podyktowane? czy to moze byc jakaś przeróbka?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
mark13pl [Usunięty]
|
|
|
|
 |
asik [Usunięty]
|
Wysłany: 29-02-2008, 18:24
|
|
|
Dzięki
[ Dodano: 03-03-2008, 17:51 ]
Nastepne pytanko
znalazłem Dwójkę( chyba) z 1998 ale jakies takie poszerzone i nadmuchane błotniki Czy to jeszcze Pajero II czy juz III i bez ramy- czy ma SS?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|