Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:30
[Cari 1.9TD] Chcę kupić Carismę-prosze o rady
Autor Wiadomość
whitet
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2008, 18:35   [Cari 1.9TD] Chcę kupić Carismę-prosze o rady

Chcę kupić Carismę. to moje pierwsze auto wiec szczerze ...nie znam się znalazłem takie ogłoszenie ...i zastanawiam się czy jest warte swojej ceny. rozbieżności cenowe są wielkie oglądajac inne ogłoszenia. auto do kupienia blisko mojego miejsca zamieszkania, diesel i cena dość ciekawa. mam na zakup przenzaczone 10 tys. zł. co sądzicie ?

http://www.najauto.pl/ogl...ubishi-carisma/

Bonfire
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2008, 22:28   

No cóż, wydaje mi się że jak na ponad 10 letniego diesla to trochę mały przebieg (ja po tylu latach miałem prawie 300 kkm). Auto jest sprowadzone, jeśli z Niemiec to tam nie opłaca się kupować diesla jeśli rocznie nie robi się co najmniej 20-25 kkm. Jak będziesz oglądał autko poproś sprzedającego o umowę którą on zawarł kupując ten samochód. Jeśli sam go sprowadził to może faktycznie ma tyle przejechane ale jak kupił od handlarza i jest z Niemiec to na 90% cofany licznik. I te 100 koni coś nie pasuje o ile się orientuje to Cari ma 90 koni.

Pozdrawiam

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-01-2008, 01:01   

No napewno ma 90 a nie 100 koni.Dziwnie mi tez ta kontrola trakcji wygląda.Czy to nie było w najbogatszych wersjach?

Maro
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2008, 08:35   kupic Cari

nie dawno bo jakies dwa miesiace temu zostalem posiadaczem Cari1,9 td 90KM auto bylo sprowadzone z niemiec rok 99 przeleciane 150kkm auto jest w bdb stanie jak narazie nie mam z nia zadnycz problemow odpukaci.Stary nie zastanawiaj sie bierz to auto a w razie problemow pisz na forum koledzy tu sa bardzo mili i napewno pomoga

Tomashi 
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Wysłany: 19-01-2008, 12:10   

Bonfire napisał/a:
No cóż, wydaje mi się że jak na ponad 10 letniego diesla to trochę mały przebieg (ja po tylu latach miałem prawie 300 kkm).

...a ja mam auto z 1997 roku, który ma przejechane 116tys. km. :roll:
2/3 zrobił sąsiad, ja reszta :]
Spokojnie - przebieg bardzo prawdopodobny. Nie przesadzajcie z tą podejrzliwością: w Niemczech za "kręcenie" licznika można pójść do pierdla, a w najlepszym przypadku stracić biznes (oczywiście dot. zakupu za zachodnią granicą), ale to autko jest już w Polsce..... :mrgreen:
Bonfire napisał/a:
jeśli z Niemiec to tam nie opłaca się kupować diesla jeśli rocznie nie robi się co najmniej 20-25 kkm.

możesz jaśniej? To jakieś wymagania silników Diesla - robić tyle km rocznie? :biggrin:

A Carisma OK, ale niech się wypowiedzą znawcy :)
pozdr.

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 19-01-2008, 13:49   

No bo w Niemczech ludzie który kupują diesla najczęściej robią dużo kilometrów. Ale nie musi byc tak w każdym przypadku.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 19-01-2008, 14:15   

NIe ma bocznych listew....ktore byly montowane standartowo niezaleznie od wersji... :?
NIe jestem pewien, ale lusterko zewnetrzne od strony kierowcy jest poklejone tasma... :?
Gdzie jest naklejka "rejestracyjna" na szybie :?: :?
Ciemne zdjecia...ciezko cokolwiek wychwycic :evil:
Auto nie ma 100KM tylko 90 :P
Pozdroo

whitet
[Usunięty]

Wysłany: 20-01-2008, 16:41   

Dzięki drodzy koledzy za "wsparcie" przy próbie kupna...okazało się że auto było bite i to sporo...dopiero dzisiaj po wizycie mojej i kolegi mechanika...właściciel dodał zdjęcia z kolejnymi mankamentami...jak się okazało roboty przy tym aucie na spokojnie 3 tys. złotych. koelga Robson86 słusznie zauważył lusterko ...oprócz tego drzwi tylnie nie otwierają się...jakaś "usterka" blacharka do robienia- przynajmniej 4 elementy, ogólnie to chyba silnik był spoko, ale skrzynia biegów tragedia...więc jak narazie wstrzymuję się. jednak zacznę baczniej przyglądać się carismom, byc może trafię na jakąś mniej pobitą ...podziękowania dla kolegów :)

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 20-01-2008, 16:58   

whitet napisał/a:
ednak zacznę baczniej przyglądać się carismom, byc może trafię na jakąś mniej pobitą

jak cos upatrzysz wklejaj link i obejrzymy je wspolnie :twisted: Zawsze co pare glow to nie jedna :D hehe
zycze trafienia tej jednej jedynej...Carismy :)
pozdroo

Bonfire
[Usunięty]

Wysłany: 20-01-2008, 22:27   

Cytat:
możesz jaśniej? To jakieś wymagania silników Diesla - robić tyle km rocznie?

To proste. W Niemczech płaci się jeszcze podatek od samochodów, tak zwany KFZ-Steuer (który u nas jest wliczony w paliwo). I tak za diesle płaci się duuużo więcej niż za benzynę (gdyż bardziej zatruwają środowisko). Więc żeby zwrócił sie większy wydatek na podatek :lol: musisz zrobić rocznie więcej niż 20kkm (tak w przybliżeniu, nie pamiętam dokładnie ale może być nawet więcej). A więc jeśli Niemiec kupuje już diesla to naprawdę musi dużo jeździć, no chyba że jest jakimś maniakiem silników wysokoprężnych albo ma auto wyprodukowane po 2003/2004, ponieważ nowe diesle już też zaliczane są do ekologicznych i opodatkowanie jest przybliżone do benzyniaków.

Pozdrawiam

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 21-01-2008, 07:41   

Tyle że te nowe dizle mają filtry cząsteczek stałych które to zwykle wymagają do pracy specjalnych i drogich płynów na bazie amonowej więc tak czy siak koszty wychodzą podobne.

Tomashi 
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Wysłany: 21-01-2008, 08:15   

Aaaaa... kapewu, dzięki :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi