Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Padła klima
Autor Wiadomość
Kazek
[Usunięty]

Wysłany: 01-04-2008, 20:24   Padła klima

MSS 2000 1.3
Padła klima co może być przyczyną :?:
Klima przestała działać chociaż jest napełniona :-X
-elektromagnes sprężarki sprawdzony (działa) :!:
-czujnik ciśnienia na skraplaczu okey (działa) :!:
Czy ktoś miał podobne objawy niesprawności :?:

dlugiad
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2008, 17:22   

A pewny jesteś, że układ jest pełny? Kiedy napełniałeś, ile czasu od napełnienia mineło? Szczelnośc układu przed napełnieniem była sprawdzana? Spreżarka ma zabezpieczenie które rozpoznaje brak czynnika w układzie. Wtedy elektromagnes sie nie załacza i klima nie działa choć jak byś sprawdzał wszystkie układy z osobna wydaja sie sprawne. Sprawdz czy elektromagnes sie załacza? W 1.3 jest to dosc słyszalne zjawisko (stuk).

Kazek
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2008, 19:45   

No właśnie ładowałem to w tym tygodniu w renomowanej firmie a elektromagnes sprawdzany na "krótko" działa
czujnik na skraplaczu pominięty (zworka) i też nie działa :(

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2008, 21:17   

Kazek napisał/a:
No właśnie ładowałem to w tym tygodniu w renomowanej firmie a elektromagnes sprawdzany na "krótko" działa
czujnik na skraplaczu pominięty (zworka) i też nie działa

byc moze masz nieszczelnosc i po zaladowaniu gaz umknal, podjedz i sprawdz cisnienie, sadze ze na 99% gaz gdzies uciekl.

rafaelcorp
[Usunięty]

Wysłany: 03-04-2008, 10:02   

Cześć
Miałem taki przypadek w moim MSS i już tez myślałem ze padła mi Klima.
Dokładnie wyglądało to tak.Przed sezonem pojechałem wyczyścić i napełnić Klimę.
I po kilku dniach Klima się nie załączała słyszałem ten „stuk ”elektromagnesu, ale był jakby cichszy i nic nie działało. Pojechałem do warsztatu gdzie była napełniana, Klima, aby zobaczyli, co się stało.Na początku byli zdziwieni, ale zaproponowali, aby raz jeszcze zaworem bezpieczeństwa wypuścić gaz,aby sprawdzić, co jest przyczyną.
Okazało się ze po ponownym napełnieniu już było wszystko git. Twierdzili ze być może jakiś syf był w środku albo układ był zapowietrzony i nie do końca był pełen gazu.

Odpowiedz do tematu