|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] sonda |
Autor |
Wiadomość |
arczi4 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 15:30 [ALL] sonda
|
|
|
wiatm
jak sprawdzic czy sonda lamda prawidlowo dziala?? wiem ze potrzebny jest miernik, ale powiedzcie gdzie i jak go podlaczyc. |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 26-01-2008, 01:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
shortybmx [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 16:36
|
|
|
najprościej
bierzesz do reki woltomierz (miernik)
włazisz pod auto i szukasz czegoś z kablami wkręconego w rurę wydechową (powinno być przed katalizatorem)
podpinasz sie pod + i -
i sprawdzasz jakie tam jest napięcie (oczywiście na odpalonym silniku)
powinno wąchać się od 0.2 do 0.8 volta - wtedy sonda działa prawidłowo
jesli będa inne to do wymiany
TU możesz poczytać jak ja ewentualnie wymienić
możesz znaleźć mnóstwo tematów na forum, na dole jest taki prostokąt (szukaj) wpisz tam lambda i szukaj po tematch tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi |
|
|
|
 |
arczi4 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 16:45
|
|
|
hmm ale jak miernik mam podlaczyc do sondy??? |
|
|
|
 |
shortybmx [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2008, 12:12
|
|
|
zdrapujesz lekko osłonke z kabli, albo odciągasz osłonke tak zeby było widac wtyki od góry tej całej wielkiej wtyki
dotykasz tymi patyczkami z miernika i patrzysz na wyniki |
|
|
|
 |
arczi4 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2008, 14:41 [CA1A 1.3] sonda
|
|
|
wykrecilem sonde gdyz dawalem do wspawania plecionke. gdy ja potrzeslem to w srodku lataja ja by kamyczki czy tak ma byc ?? czy lepiej ja wymienic
[ Dodano: 21-03-2008, 14:57 ]
http://allegro.pl/item330...przewodowa.html
czy taka sonda bedzie odpowiednia???? |
|
|
|
 |
|
|