Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] problem z radiem
Autor Wiadomość
kruk
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2008, 09:54   [Cari 1.9TD] problem z radiem

Witam!!
Mam mały problem z moja carisma :( słuchałem radia przy właczonym silniku,gdy go uruchomiłem radio zegarek na desce rozdzielczej i swiatło wewnetrzne zgasło!Wszystko wskazywało na bezpieczniki. Sprawdziłem i wszyskie sa dobre.Gdzies na forum moj znajomy przeczytał ze nalezy odłeczyc na chwile akumulator tak własnie uczynilem nic nie pomogło i zostawiłem samochod na noc w garazu!! Rano gdy go wystawiałem ku mojemu zdziwieniu radio i zegarek działało a gdy właczyłem swiatło znowu wszystko zgasło!! no i teraz wszystko swiruje raz wszystko działa potem nagle przestaje!! czy ktos miał podobny problem i co mam zrobic????

V40Waldek
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2008, 13:21   

Sprawdź połaczenie masy od akumulatora do karoserii
Często w miejscu styku z karoserią nie ma dobrego kontaktu i wtedy dzieją sie podobne cuda
Pozdrawiam

SALWA
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2008, 11:57   

miałem takie coś całkiem niedawno ale u mnie to był tylko bezpiecznik... sprubuj dać większy niż wymagany.. [u mnie obecnie 30A]... i jest spoko.

leser
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2008, 12:25   

Za przeproszeniem ale kto CIe tak uczył ???????
NIGDY nie dawaj bezpiecznika większego niż seryjnie podawany.
Jeżeli sie pali tzn, ze coś jest uwalone i trzeba poszukać przyczyny.

SALWA
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2008, 23:09   

nikt mnie nie uczył.. ale chodziłem do szkoły elektronicznej i nikt tego nie zabraniał... rzadko kiedy w aucie wytwarza się takie napięcie żeby coś spłonęło... jeśli pali się instalacja to nie z tej przyczyny.. skok napięcia musi być o wiele większy żeby powstała iskra... u mnie jeździ bez problemu.

leser
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2008, 23:33   

SALWA napisał/a:
nikt mnie nie uczył.. ale chodziłem do szkoły elektronicznej i nikt tego nie zabraniał... rzadko kiedy w aucie wytwarza się takie napięcie żeby coś spłonęło... jeśli pali się instalacja to nie z tej przyczyny.. skok napięcia musi być o wiele większy żeby powstała iskra... u mnie jeździ bez problemu.

No jak chodziłeś do szkoły to wiesz, że bezpiecznik dopasowuje sie do przekroju kabli oraz typu urzadzeń w układzie. Kolejna sprawa nikt Cie tu nie pochwali za poprawianie Japończyków metodami rodem z warsztatu "pana Zdziśka". Mimo wszystko większosć, rzeczy tam jest przemyślana. Napięcie raczej będzie stałe +12V w większosci obwodów, natomiast przyrost natężania w przypadku niedostosowania instalacji zaowocuje nadmiernym wydzielaniem ciepła.

SALWA
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2008, 23:26   

wporządku :) ... ja nie mówię żeby ktoś mnie chwalił :) ... kwestia jest tego czy to będzie działać i czy będzie sprawne przez długi czas... a u mnie jest już ok pół roku i naprawde nic się nie dzieje...

Wiem że japończycy myślą przy wyrobie autek ale tak się składa że większość tych "japońskich" 1.8TD była składana we francji np :) .. a tam już myślą mniej co widać bo ich samochodach...

Ps.Sory że odbiegnę od tematu ale to troche tak jak z Bentleyem... wszystko robione ręcznie i kupe kasy trzeba zapłacić bo przemyślane i dopasowane... a jak zobaczyłem jak się robi lusterka do tych samochodów to wole swoje :) ...i idę o zakład że są z lepszego materiału niż te z Continentala GT :)

Odpowiedz do tematu