|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Pompa hamulcowa? Zapadający się pedał hamulca |
Autor |
Wiadomość |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2008, 18:17 [Cari 1.9DI-D] Pompa hamulcowa? Zapadający się pedał hamulca
|
|
|
Witam!
Jakiś czas temu miałem problem z kontrolką od hamulców. Sądziłem, że to łącznik od ręcznego, ale po rozkręceniu połowy kokpitu ze sprawdzeniem zegarów włącznie - dowiedziałem się, że brakuje mi płynu hamulcowego. Kupiłem DOT4, dolałem - pojawił się jednak inny problem
Podczas hamowania, szczególnie przy dużej prędkości - po wciśnięciu hamulca przez chwilkę tylko mam opór samochód lekko hamuje- ale zaraz później pedał robi się miękki i wciskam go do podłogi prawie - dopiero wtedy hamulce działają jak trzeba.
Wyglądało mi to na nieszczelność jakąś (gubił ciśnienie) - oddałem samochód do mechanika i ten stwierdził, że pompa hamulcowa mogła paść a hamuje mi tylko ABS.
Co robić? Może odpowietrzyć układ? Jeśli tak - to w jaki sposób?
Czy od razu bujać się po nową pompę hamulcową? (to już wydatek niestety całkiem spory). |
|
|
|
 |
slawek st
Forumowicz
Auto: carisma DI-D+/2003r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 24 Lis 2006 Posty: 391 Skąd: pomorze
|
Wysłany: 22-01-2008, 18:43
|
|
|
Moim zdaniem układ został zapowietrzony, czy płynu nadal ubywa, sprawdź stan klocków i cylinderków (zawilgocenie cylinderków płynem) O odpowietrzaniu jest w manualu, nie robiłem tego w Carismie więc nie pomogę, Chyba temat odpowietrzanie już gdzieś był, poszukam i dopisze linka. Pozdrawiam. Zobacz TO |
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
|
|
|
 |