Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Dzwoni przy niskich obrotach.
Autor Wiadomość
turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-02-2008, 20:33   [Cari 1.8 GDI] Dzwoni przy niskich obrotach.

Zdaję sobie sprawę, że radzenie na odległość bez osłuchania to jak wróżenie z fusów ale sprobujcie zabawić sie w jasnowidza :wink:
Otóż od pewnego czasu wkurza mnie jedna sprawa.
Niezależnie czy silnik jest zimny czy ciepły kiedy zaczynam ruszać lub wysprzęglę na dwójce by po chwili ponownie ja wbic i przyspieszyć muszę sporo przygazować.W innym przypadku obroty spadają do 500 i coś zaczyna coś dzwonić by po chwili ECU podbił obroty lub moje przygazowanie i wszystko jest OK.
Na postoju obroty nie falują i trzymają sie równo na 800.Zdaje sobie sprawę, że przy tych obrotach t.z. 500 silnik i wydech wpadają w drgania.Sprawdziłem na kanale i nic nie wydaje sie luźne.Czy w takim razie mogą to być szklanki ?

P.S.
Od dawna zamierzałem Was zapytać czy aby ruszyć tą masę jaką jest Cari z miejsca po równej nawierzchni zawsze sporo przygazowujecie ?

deadly
[Usunięty]

Wysłany: 06-02-2008, 20:44   

No jeżeli chodzi o ruszanie to ostatnio pokazywałem że bez gazu na 2 biegu da sie ruszyć carismą. jeżeli chodzi o moja to raczej mało gazu dodaje.
pozdro

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 07-02-2008, 08:14   

jeśli jeszcze sam nie czyściłeś przepustnicy to może warto poświęcić 3h w sobotę na tą czynność.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 07-02-2008, 12:53   

To nie maluch w Carismie nic nie dzwoni ani szklanki ani kieliszki :wink: , jeżeli jest to coś bardzo metalicznego to możę osłona wydechu ta od portek do elastycznego,

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 07-02-2008, 13:04   

turek61 napisał/a:
Od dawna zamierzałem Was zapytać czy aby ruszyć tą masę jaką jest Cari z miejsca po równej nawierzchni zawsze sporo przygazowujecie ?

nigdy nie przegazowuje, obroty tez nie schodza mi tak nisko. Obstawiam przepustnice zabrudzona :)
Pozdroo

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 08-02-2008, 09:58   

Student napisał/a:
jeżeli jest to coś bardzo metalicznego to możę osłona wydechu ta od portek do elastycznego,

to odpada na 100 %

Robson86 napisał/a:
Obstawiam przepustnice zabrudzona :)

to może być ale żeby taki efekt ?

Cytat:
jeśli jeszcze sam nie czyściłeś przepustnicy to może warto poświęcić 3h w sobotę na tą czynność.

no może i warto :roll: chyba przyszedł w końcu na nią czas :wink:

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 08-02-2008, 12:30   

Czyszczenie to napewno ale mi chodzi o ten dzwięk, nic nie powinno dostawać takich wibracji

sebas1986
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2008, 12:34   

Jesli chodzi o dziwne dźwięki przypominające drgania to mam to samo :-( i zaczyna mnie to już denerwować. U mnie nie ma to nic wspólnego z obrotami silnika który pięknie chodzi tylko z prędkościa. Wydaje mi się że jakaś osłonka np wydechu czy cuś mi się obluzowała i wiatr wprawia ja w drgania. Niestety nie mam kanału żeby to sprawdzić :-( czy te objawy coś wam mówią? jesli tak to gdzie można we Wrocławiu z tym podjechać?

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Wysłany: 12-02-2008, 12:42   

Obstawiam osłonę katalizatora pod podłogą - już kilka osób na forum tez takie coś miało że dźwięczała obluzowana czy jak dotykała blacha podłogi - warto to sprawdzić.

sebas1986
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2008, 15:52   

dzięki za info, tylko czy jestem sam w stanie leżąc na ziemi dostać się do niej czy potrzebny jest kanał? aha i gdzie to pieruństwo się znajduje bo mechanik to ze mnie nie jest :-/

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Wysłany: 14-02-2008, 09:46   

Pojedź z kimś gdzieś na kanał albo na podjazd/rampę to sobie wleziesz pod spód, kumpel przygazuje a to sobie popatrzysz pod spodem, posłuchasz, pomacasz tylko uwaga - za kolektor czy kata lub rurę gołą ręką nie łap bo się sparzysz :)

sebas1986
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2008, 17:07   

dzięki za cenne info. Jutro jade do kolegi (mechanika) który zerknie swym fachowym okiem :-)

Odpowiedz do tematu