|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
zawieszenie sie kontrolki wskaznika gazu |
Autor |
Wiadomość |
CHUDY2010 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2008, 20:54 zawieszenie sie kontrolki wskaznika gazu
|
|
|
WITKA!!
Kilka dni temu zamontowalem gaz do mojego miska, tyle ze mieszkam w GB no i na instalke musialem sie przewiesc do polski.
Gazik zostal zainstalowany w "ENERGY GAZ POLSKA" na ktorym niestety sie zawiodlem ale o tym moze innym razem. Wrocilem juz do anglii ale podczas drogi powrotnej zawiesil mi sie wskaznik od gazu i pokazuje caly czas pelen zbiornik. Problem w tym ze nie wiem czy tutaj w serwisie potrafia to naprawic (no i tez poprostu im nie ufam).
Moje pytanie jest nastepujace: czy sa jakies domowe sposoby by odblokowac wskaznik????
Prubowalem juz udezac piescia w zbiornik i gumowym mlotkiem, czy znacie jeszcze cos? lub wiecie jak ten problem rozwiazac??
POZDRAWIAM!! |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 30-03-2008, 14:36
|
|
|
Ja posiadam instalacje LPI i od czasu kiedy kupiłem Miśka cały czas zawiesza mi sie ten wskaźnik.Nie zwracam na niego uwagi.Jak zatankuje do pełna zeruje licznik kilometrów i przejeżdżam 420km i tankuje znowu.Już sie do tego przyzwyczaiłem.Wiem że te czujniki sa bardzo zawodne...
Moze jakieś czyszczenie styków by pomogło...tylko gdzie ich szukać ? |
|
|
|
 |
CHUDY2010 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2008, 15:20
|
|
|
szczeze mowiac to tez przezucilem sie na zerowanie licznika....tylko to mi pozostalo.
Denerwuje mnie jednak fakt ze doslownie kilka dni po instalacji za nie male pieniadze juz cos sie papra
Instalacje mam wloskiej firmy "czakram"
Pozdro!! |
|
|
|
 |
krzysio1972
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5W, Carisma 4G92
Pomógł: 11 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 469 Skąd: Józefów
|
Wysłany: 31-03-2008, 11:06
|
|
|
turek61 napisał/a: | Moze jakieś czyszczenie styków by pomogło...tylko gdzie ich szukać ? |
w zbiorniku
CHUDY2010 napisał/a: | Denerwuje mnie jednak fakt ze doslownie kilka dni po instalacji za nie male pieniadze juz cos sie papra |
Tam zaraz parpa, zawiesil sie wielozawor i tyle, kolejne tankowanie ewentualnie mocny strzal w butle(pisze calkowicie serio, moze byc mlotek tylko nie bezposrednio w butle) i powinno sie odwiesic. Jak mimo to nie zadziala to trzeba wyjac wielozawor, operacja standardowa i pierwszy lepszy warsztat lpg to Ci zrobi. |
_________________ Krzysio
Carisma 1.6 GL '96
Galant 2.5 V6 '97 |
|
|
|
 |
|
|