Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
18-03-2008, 16:36
L200 Zakup
Autor Wiadomość
Luky
[Usunięty]

Wysłany: 17-01-2008, 23:44   L200 Zakup

Witam
Szukałem na forum ale nie znalazłem konkretnych opinii na temat firm które sprowadzają nowe L200 z zagranicy. Ceny takich sprowadzonych są dużo mniejsze ale jakie są wady tak sprowadzonych aut ?? Wiem ze jest kłopot z gwarancja. Miał ktoś doświadczenia z tak kupionym autem, proszę o opinie i rady.
Pozdrawiam

PS Niech nie będzie to reklamą ale zamieszce 2 przykładowe linki, a firm jest znacznie więcej
hXXp://moto.gratka.pl/tresc/mitsubishi-l200-nowy-2-5-turbo-diesel-7848045.html?w=65fd430151a4b436&s=1
hXXp://iva.gratka.pl/ogl/34.html#
hXXp://www.mazurek.com.pl...i.L200.778.html

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-01-2008, 07:42   

Witam

Poszukaj dokładniej, opinii już troche jest.

Problemy - też juz o tym było.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Gorzkim
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2008, 08:29   

Cytat:
UWAGA!!! Odsyłanie do szukaj niemile widziane - nie masz nic do dodania to nie pisz.

:mrgreen:

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 18-01-2008, 08:40   

Gorzkim he he tez tak mi sie skojarzylo :thumbright:
jednak czasami rece opadaja jak gosc nie zada sobie choc troche trudu i nie poszuka...
Cytat:
Poszukaj dokładniej, opinii już troche jest.

jest, jest i sa opisane problemy jakie napotykaja posiadacze tak zakupionych samochodow.
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=19695
zdaje sie i tu cos jest
http://www.mitsubishi-gra...=11851&start=90

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 18-01-2008, 19:26   

Gorzkim, w skrócie.

http://www.mitsubishi-gra...spy.php?u=10107
Kolega dziś przeczytał trzy tematy, dołączył przedwczoraj i zadał pytanie o konkrety które jak Gene pokazał można znaleźć bez trudu ;-)

Owszem, zapewne czytał nas wcześniej, ale chyba mało uważnie ;-)

W skrócie telegraficznym
1. Broker owszem jest tańszy ale sprzedaje Ci samochód i ma Cię wiesz gdzie
2. Gwarancja - dowiedz się dokładnie z jakiego kraju pochodzi L200 którego chcesz kupić, sprawdź każdy papierek i domagaj się tłumaczeń.
3. Gwarancja - a i owszem uznawana. Ale - assistance jest problemem. Terminy napraw są problemem bo jak komus diler się tłumaczył - najpierw klienci z Polski.
4. Policz ile zaoszczędzisz na zakupie a ile stracisz na potencjalnych problemach. Swoją drogą jak mieszkasz w Szczecinie to skocz na drugą stronę granicy i sam kup samochód - po cholerę Ci broker?

I nie gniewaj się za wczorajszy post, ale tak mnie coś natchnęło :?

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

mirol
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2008, 20:29   

Hubeeert napisał/a:
Ale - assistance jest problemem. Terminy napraw są problemem bo jak komus diler się tłumaczył - najpierw klienci z Polski.

Może warto podać do ogólnej wiadomości, który to serwis ma takie "preferencje". W telewizji mówili iż jesteśmy w UE i nie ma już granic (podobno jeszcze nie byłem) :lol: .
Posiadam Elkę z niemiec kupioną w Polsce i z gwarancją (odpukać ) nie było problemu (była już w serwisie). Wydaje mi się ,że moje pieniądze za przegląd są takie same a za naprawy gwarant zwraca też takie same. javascript:em('Luky, ') powinien dokładnie porównać wyposażenie i model (oczywiście bez wersji "z płomieniami") :doubt: i ostro walczyć u naszych dilerów (podobno są teraz dość duże upusty na rocznik 2007) a może przybędzie nam nowy kolega.
Pozdrawiam

Luky
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2008, 21:37   

@Hubeeert - dzięki za odp. poczytałem trochę wcześniej forum ale dokładnej odp na moje pytanie nie było - więc je zadałem :) - widzę po ogłoszeniach że z tanich l200 dominuje te z płomieniami (chyba z emiratów) i z orurowaniem (z niemiecką dokumentacją). Głownie nurtuje problem gwarancji. Auto ma być w leasingu więc odpada kwestia zakupu za granicą (chyba ze znajdę firmę leasingową która zakupi za mnie - np w EFL trzeba zakupić auto za swoje). Szukając trochę po niemieckich stronach z brokerami znalazłem stronkę z ponoć najlepszymi cenami aut w niemczech :P http://www.price-optimize...chnaeppchen.htm
Niestety nie posiadają L200 ... porównywalnym autem jest hilux który w wersji Double Cab Sol 3.0D 4x4 5G. 4T kosztuje na nasze ok 90tyś brutto ! i posiada gwarancję ... więc faktycznie może warto szukać dalej.
@mirol w jakiej firmie zakupiłeś auto ? rozumiem ze firma sprowadziła i sama daje gwarancję placąc dealerowi ?
Pozdrawiam

mirol
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2008, 18:18   

Autko kupiłem w lesingu przez Efl i namiary dostałem właśnie z tej firmy na dilera który sam sprowadza nowe z niemiec. Zacznij z nimi (Efl) konkretnie rozmawiać ,niech zarobią na swoją prowizję i poszukają odpowiedniego modelu w dobrej cenie. Mieszkam w Wa-wie , Elkę odebrałem w Płońsku a leasing w Płocku (oddział EFL) wszystko oddalone o 100-150 km, trwało to jakiś miesiąc (negocjacje co do rat, przelewy, rejestracja). Jednak nadal myślę że jak będziesz "twardy" to możesz wywalczyć u naszych dilerów też dobre upust (koniec roku) Szukaj po całej Polsce tam gdzie mają więcej aut będą miękli, ciśnij też EFL bo mają podpisane umowy z niektórymi i mogą Ci pomóc urwać jakieś procenty.
A propo gwarancji nawet jeśli będzie niemiecka to żaden oficjalny servis nie może Ci robić problemów, mają chyba tam kogoś nad sobą ?. Jakby było tak żle to nie dałoby się wyjechać autem kupionym u Nas bo jakiś niemicki serwis odmówiłby Ci naprawy w drodze.
Pozdrawiam i walcz dalej.

Maciej
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2008, 21:49   

Ja kupiłem w ubiegłym tygodniu w Niemczech nowe L 200 z 2007 roku i myślę że wyjdzie mi to taniej o jakieś dwadzieścia parę tysięcy taniej jak u krajowego dealera.To przegięcie chyba nie ?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 22-01-2008, 00:32   

Maciej, jakie wyposażenie, na jakich warunkach? Model tego czy zeszłoroczny? Poproszę o konkrety - może jeszcze ktoś skorzysta :?: :-)

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Maciej
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2008, 08:07   

Jeżeli chodzi o rocznik to 2007 a jeżeli chodzi o rocznik modelowy to szczerze powiem że nie wiem.Wiem, że u nich jest coś takiego jak data dopuszczenia do ruchu i ma 01/2008 i 10 km przebiegu.W Niemczech nie występuje INSTYLE tylko INTENS a do tego pakiet PREMIUM za 2 tys EURO (skóra,elekt.fotela i grzanie przednich) no i ewentualnie automat za 1500 no i podniesienie mocy za 985 Euro.Ja za takiego z pakietem premium i z automatem dałem 23370 netto a nad chipem się zastanawiam.

Odpowiedz do tematu