|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem z rozruchem silnika |
Autor |
Wiadomość |
keleron
Mitsumaniak sie gra sie ma

Auto: Galant 2,5 V6 SE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Sty 2008 Posty: 249 Skąd: Warszawa-Bielany
|
Wysłany: 27-01-2008, 18:11 problem z rozruchem silnika
|
|
|
mój problem wygląda mniej więcej tak...miałem przebicia na kablach wysokiego napięcia...więc je wymieniłem...i wszystko było ok bo odpaliłem go i pojechałem sprawdzić czy wszystko gra...nagle na skrzyżowaniu nieopodal silnik zaczyna nie równo pracować i gaśnie... po czym otwieram maskę i widzę że jedna z fajek na kopułce rozdzielacza spadła więc ją spowrotem zakładam i nic rozrusznik kręci a silnik nie zapala...PS... zdemontowałem kopułkę i palec rozdzielacza i je przeczyściłem ale to nic nie dało...POMOCY |
_________________ ...02051/KMM
 |
|
|
|
 |
ziemek123 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2008, 18:28
|
|
|
Zacznij oczywiście od sprawdzenia iskry na świeczkach,bardzo możliwe że poszedł moduł aparatu zapłonowego.Ale przyczyn może byc wiele. |
|
|
|
 |
|
|