Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Problem z srs i prędkościomierzem
Autor Wiadomość
Joker82
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2008, 10:59   [Cari 1.9TD] Problem z srs i prędkościomierzem

No więc jak w tremacie, jechałem sobie spokojnie z przyczepką. Nie świecił mi lewy kierunek w przyczepie (nie wiem czy to ma coś wspólnego) I nagle zaświeciła mi się kontrolka od poduszek powietrzny ch "srs", prędkościomierz przestał pokazywać prędkość i licznik nie liczy kilometrów. Mógłby mi ktoś napisać gdzie szukać przyczyny??
:shock:

kielurkk 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-01-2008, 19:57   

Joker82 napisał/a:
I nagle zaświeciła mi się kontrolka od poduszek powietrzny ch "srs",

Nie grzebałeś pod siedzeniami? (oczywiście jeśli masz cztery poduchy bo tam są przewody takie żółte od bocznych poduch)

Mogła też przerwać sie taśma przy kierownicy od poduszki kierowcy lub przyczyna powiązana jest z licznikiem. Jakieś złe połączenie może. Poszukaj po bezpiecznikach najlepiej wyjmij i włóż że by styki przetrzeć, może na stykach deski rozdzielczej cos też nie łączy. Kierunkowskaz nie świecił TYLKO w przyczepie czy w samochodzie też?

TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION

SHEAKESBEER

Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu :D

Piszę poprawnie po polsku
.

Joker82
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2008, 09:02   

Kierunkowskaz nie świecił tylko w przyczepie. Problem odnalazłem. Był to spalony bezpiecznik pod konsolą.

Odpowiedz do tematu