|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C52A 1.5] Skrzynia automatyczna - problem |
Autor |
Wiadomość |
pawelek [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2008, 18:17 [C52A 1.5] Skrzynia automatyczna - problem
|
|
|
Witajcie,
Małżonka ma jakiś dziwny problem ze skrzynią w swym colcie.
Poziom oleju jest OK (przynajmniej tak wskazuje bagnet).
Chodzi o to, że po pewnym czasie podczas jazdy (na biegu D) auto nagle zgasło i koniec ......
Po ponownym odpaleniu, nie można było wrzucić żadnego biegu (D, 2, L, R).
Nic się nie dzieje. Po prostu odpala silnik, ale po wrzuceniu D, 2 lub L szarpie do przodu
i zaraz gaśnie silnik a po wrzuceniu R dzieje się tak jakby był wrzucony N (luz).
Udało mi się coś zrobić, ale auta nie ruszam spod bloku:
Przekręciłem kluczyk - tak aby zapaliły się kontrolki na desce (bez uruchamiania
silnika), powajchowałem skrzynią na każdym biegu (przy wrzucaniu każdego biegu
było słychać wyraźne "cykanie" np. D-cyk, R-cyk, L-cyk itd.), później zgasiłem wszystko -
dałem P, odpaliłem na nowo, dałem D i ..... "załapał".
Tzn. udało się wrzucić D (lekko szarpnęło) lub R (wszystko OK), ale jak pisałem auta
żona nie rusza bo boi się, że nagle stanie.
O co tu chodzi ? Nie chcę żeby auto zgasło w "połowie drogi" ?
Co mam zrobić ? |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 13-06-2008, 18:29
|
|
|
wybierak jest połączony linką z takim kołem na skrzyni - to koło odpowiada za wybranie odpowiedniego biegu
prawdopodobnie ustawienie tej linki jest nieprawidłowe, np na granicy i czasem przy poruszeniu dźwigni jest ok, a czasem nie
musisz ściągnąć manual z działu FAQ i sobie spojrzeć - jest tam pokazane co się tam ustawia (przynajmniej w tym niemieckim) |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
pawelek [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2008, 19:47
|
|
|
tomusn napisał/a: | wybierak jest połączony linką z takim kołem na skrzyni - to koło odpowiada za wybranie odpowiedniego biegu
prawdopodobnie ustawienie tej linki jest nieprawidłowe, np na granicy i czasem przy poruszeniu dźwigni jest ok, a czasem nie
musisz ściągnąć manual z działu FAQ i sobie spojrzeć - jest tam pokazane co się tam ustawia (przynajmniej w tym niemieckim) |
Niemieckiego nicht verstechen ..... Bo czuek miał dawno w szkole.
Z angielskiego nie miałbym żadnego problemu, ale zobaczę może coś to pomoże.
To stało się "z dnia na dzień". Czy tą linkę powinno się ustawiać co jakiś czas ?
ps.
Poratuj przyjacielu bo nie wiem gdzie mam to znaleźć. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 13-06-2008, 20:41
|
|
|
pawelek napisał/a: | To stało się "z dnia na dzień". Czy tą linkę powinno się ustawiać co jakiś czas ? | nie, ale należy wiedzieć że jest i można zawsze ją wyregulować
Forum MitsuManiaki.com Strona Główna » Warsztat » Downloads » Downloads - Mitsubishi Service Manuals » COLT/MIRAGE - manual niemiecki str 136. |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
pawelek [Usunięty]
|
Wysłany: 14-06-2008, 18:50
|
|
|
Z góry przepraszam, ale nie za bardzo rozumiem z tej strony co mam zrobić z tą linką i gdzie
ona się znajduje. |
|
|
|
 |
|
|