|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Gasnie po przełączeniu na gaz |
Autor |
Wiadomość |
Tayiba
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V 96r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-04-2010, 22:21 [Cari 1.6] Gasnie po przełączeniu na gaz
|
|
|
Witam
Jestem nowym uzytkownikiem tego forum wiec na wstepie prosze o wyrozumialosc.
Niedawno zakupiłem Misia Carisme 1.6 + LPG BRC 96r. Po przegladzie i wymianie plynow, olei eksploatacyjnych chodzi bardzo dobrze, lecz z tego tytulu ze ma gaz postanowilem wyczyscic przepustnice. Od tego czasu po przelaczeniu na gaz poprostu gasnie a na benzynie pracuje bardzo dobrze obr utrzymuja sie na 1100-1200 w zaleznosci od temp silnika, obroty nie faluja itp. Przed czyszczeniem przepustnicy chodzila na gazie bez zastrzezen. Dodam jeszcze ze dzis odlaczalem akumulator poniewaz ustawialem kierownice prosto bo poprzednikowi sie "nie chcialo"... Mial moze ktos taki przypadek? Prosze o porady i ew. pomoc Pozdrawiam |
|
|
|
 |
zbycho77
Mitsumaniak
Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 495 Skąd: Lublin/Łęczna/Turka
|
Wysłany: 02-04-2010, 22:31
|
|
|
Może rozprogramował się komputer. Nie wiem jak to jest w BRC, ale znajomy gazownik mówił mi, że w polskich Stag'ach zdarza się, że po rozłączeniu akumulatora gubi mapę wtrysków gazu. Z autopsji Ci nie jestem w stanie pomóc, bo nie miałem takiego przypadku, ale pierwszą rzecz jaką bym robił na Twoim miejscu, to sprawdził mapy wtrysku (zakładam że LPG sekwencja). Jak nie masz odpowiednich interfejsów itp. podjedź do zakładu gdzie montują instalacje LPG, to ci sprawdzą. Pozdrawiam. |
_________________ Zbyszek |
|
|
|
 |
Tayiba
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 04-04-2010, 18:28
|
|
|
Niestety jest to zwykla instalacja BRC z 2005r, w przyszlym tygodniu podjade do gazownika to odpowiem czy to rzeczywiscie mapy wtrysku, pzdr |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 04-04-2010, 22:29
|
|
|
Miałem też zwykły BRC i odłączenie aku nie miało znaczenia. Sprawdź bezpieczniki od instalacji i przewody na zaworach elektromagnetycznych, jeden przy filtrze gazu a drugi przy parowniku, to wygląda na to że coś zruszyłeś i teraz nie łączy. |
|
|
|
 |
Tayiba
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 05-04-2010, 12:56
|
|
|
Wszystko juz gra, okazalo sie ze byl przepalony bezpiecznik i urwany kabelek przy parowniku. Teraz chodzi jak nalezy Dzieki wielkie za pomoc |
|
|
|
 |
|
|