Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:30 |
[Cari 1.9TD] Proszę o poradę. Cari 1998 r. 1,9 TD |
Autor |
Wiadomość |
aborygen [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2008, 13:51 [Cari 1.9TD] Proszę o poradę. Cari 1998 r. 1,9 TD
|
|
|
Witam. Chcę kupić i potrzebuje Waszej pomocy. Stoi w komisie, dowiedziałem się,że do wymiany rozrząd i olej w silniku. Samochód ma w sumie pełne wyposażenie. Wymienione są tyle amortyzatory. Samochód 2 lata w Polsce. Przebieg też nie za duży:/. Ciekawe w jakim stanie turbo itp. Mi się wydaje,że trochę za tanio porównując z innymi podobnymi (a na dzień dobry cena spadła do 14 500 zł jak zadzwoniłem.. Wypowiedzcie się na temat tego samochodu,może ktoś mieszka niedaleko i może go zobaczyć? Jeślibym go oglądał to na co zwrócić uwagę? jak sprawdzić czy turbo jest dobre itp..miałem benzynę, a na dieslu niebardzo się znam:|.. Dzieki z góry.. http://otomoto.pl/mitsubi...i-C4299500.html |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2008, 14:04
|
|
|
Przeglądnąłem ogłoszenie i szczerze mówiąc nie mogę się do niczego przyczepić - na zdjęciach naprawdę dobrze wygląda!! |
|
|
|
 |
aborygen [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2008, 14:26
|
|
|
na foto piękna.. ale cena za taka niby piękność to dziwna;>? hmm... na co zwrócić uwagę oglądając? silnik itp |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 29-01-2008, 15:27
|
|
|
Fotki nie ostre, full opcja to to nie jest - nie ma halogenów, te inne to znaczy co?!. Nie podobają mi się światła przednie i tylni zderzak (może wina fotki odnośnie zderzaka). Auto błyszczy się jak psu jajca (polerka? swoją drogą ładny kolor) i jak na 10letniego diesla 169kkm to mało, co on w garażu jeździł? Silniczek za czysty, no chyba że to był dziadek co naprawiał go w białych rękawiczkach;p |
|
|
|
 |
aborygen [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2008, 16:00
|
|
|
te inne to znaczy ten sam rok, wyposażenie, przebieg... a światła to znaczy co dokładnie..że jakby za nisko w porównaniu to maski silnka? też tak patrzę i się zastanawiam..jak sprawdzić, czy był kręcony licznik czy nie? no i przede wszystkim sprawy techniczne jak silnik i turbo.. |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
Jaro1974
Mitsumaniak Outsilverman ;-)

Auto: O1 bez T, EA5W i moto
Pomógł: 57 razy Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 20738 Skąd: Z outlandera ;-) LRY ;-)
|
|
|
|
 |
Bonfire [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2008, 17:00
|
|
|
aborygen napisał/a: | jak sprawdzić, czy był kręcony licznik czy nie? . |
Duże przebiegi łatwo poznać po gumach na pedałach hamulca i sprzęgła, zwróć uwagę czy nie są "zjechane", nadmiernie wytartej tapicerce na siedzeniu kierowcy, wytartej kierownicy (chociaż użytkownicy pisali iż w cari kiera szybciej się wyciera niż w innych autach). Warto dobrze przyjrzeć się też osłonie na drążku skrzyni biegów. W większości samochodów jest to zrobione ze skóry lub czegoś podobnego i jeżeli jest wytarta to samochód na pewno ma ponad 200 kkm.
A najlepiej przeczytaj to:
http://peugeot-klub.com.p...0&thread_id=508
Jest z forum peugeota ale ma zastosowanie do wszelkich samochodów (ja jak będę kupował samochód to wydrukuję to sobie i będę leciał punkt po punkcie ) |
|
|
|
 |
aborygen [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2008, 17:46
|
|
|
dzięki panowie..czekam na dalsze wypowiedzi.. tak z ciekawości, ile kosztuje zrobienie rozrządu w tym silniku (pewnie razem z pompą wody) |
|
|
|
 |
roshal [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2008, 08:52 a
|
|
|
czemu razem z pompą wodną |
|
|
|
 |
aborygen [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2008, 11:39
|
|
|
z pompą wodną jeśli jest napędzana razem z rozrządem i wysiądzie między wymiana paska to przy ewentualnym robieniu pompy trzeba będzie znowu wymienić pasek... (podobno)... oki dzięki panowie.. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 30-01-2008, 12:43
|
|
|
Lewa lampa jest inna niz prawa (3eba by zapytac dlaczego)
Prawa jest niespasowana szczegolnie widac to na kierunkowskazie
Kant blotnika nad tym kierunkiem tez odstaje sporo ponad norme
Jejku jak na ten przebieg silnik wyglada jakby byl nowy ...i to w dieslu
Przebieg tez podejrzanie niski
Nawet po zatrzaskach na reflektory widac ze cos nie tak bylo z nimi
Nie wiem czemu ale wydaje mi sie ze mocowania chlodnicy byly malowane
Nie rowna szpara na masce, nie wyrazne zdjecia
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |