Podgrzewane fotele |
Autor |
Wiadomość |
Marcin Mcari [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2008, 09:06 Podgrzewane fotele
|
|
|
Od grudnia posiadam C. 1.8 GDI
Auto jest wyposażone w podgrzewane fotele, zauważyłem że zarówno u pasażera, jak w fotelu kierowcy podgrzewa się jedynie oparcie. Czy tak jest normalnie czy są częściowo uszkodzone? |
|
|
|
 |
TESTER
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 1998
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 224 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 11-02-2008, 09:43
|
|
|
w jednej zdaje się zielonej pozycji podgrzewa sie oparcie a w pozycji pomarańczowej (kolor podświetlenia) zarówno siedzisko jak i oparcie. Masz oba fotele podgrzewane i dwa osobne przełączniki do nich..? |
|
 |
Marcin Mcari [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2008, 10:04
|
|
|
Tak mam 2 oddzielne przyciski. Muszę dziś sprawdzić jeszcze raz ale na czerwonym wydaje mi się że nie było podgrzewania siedziska. Oparcie to czułem jak grzeje nawet przez kurtkę ale siedziska nie. Chyba że siedzisko bardzo delikatnie się podgrzewa czy tak samo mocno jak oparcie? |
|
|
|
 |
tdi1982
Forumowicz

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 172 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 11-02-2008, 11:12
|
|
|
Nie ma znaczenia czy jest na czerwonym czy na zielonym powinno podgrzewać całe siedzenie jeśli tak nie jest masz uszkodzona mate występuje w dwóch częściach na oparcie koszt 244zł a siedzisko które nie grzeje u ciebie 122zł Japaneze.Ten przełącznik od siedzeń ma dwa położenia HI czerwony czy pomarańczowy kolor i LO zielony.Instrukcja podaje że położenie HI jest tylko i wyłącznie do szybkiego podgrzania i po uzyskaniu żądanej tem. powinno się przełączyć na pozycję LO czyli zieloną więcej przeczytaj sobie w instrukcji obsługi jest gdzieś na forum do ściągnięcia. |

|
|
|
|
 |
Marcin Mcari [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2008, 16:30
|
|
|
Sprawdziłem zarówno u pasażera jak i u mnie nie działa podgrzewanie. Czyli jest jakaś usterka. Sprawdzę jeszcze połączenia kabli czy wszystko tam ok. Jak to nie będzie drobna usterka to sobie daruję naprawę za duże koszy. Zima się kończy, ogrzewanie wew. jest bardzo dobre jakoś się przeżyje.
Dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
|