|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] awaria ????? |
Autor |
Wiadomość |
pic11
Forumowicz

Auto: carisma 96' 1.8i gls
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-01-2008, 23:56 [Cari 1.8] awaria ?????
|
|
|
witam , co moglo to spowodowac ??? zostawilem cari na wzniesieniu , przyszedlem i zanim zapalilem auto zaczelo sie ztaczac wiec nacisnolem pare razy hamulec , hamulec zrobil sie bardzo twardy jak by ktos pod pedal podlozyl sprezyne , po tym wszystkim chce zapalic silnik a tu niespodzianka ... rozrusznik nie chce sie krecic ba nawet nie chce sprubowac zakrecic , czyz by sie zawiesil na chwile ??? chyba nie bo jak w innych autach mialem takie przypadki to kontrolki mi przygasaly a tu nic , poprosilem ludzi ( obciach ) zeby mi pomogli zapalic na zapych no i bez problemu zapalil , w czasie jazdy zgasilem silnik no i zapalil bez problemu , wiec o co mu chodzilo ? nie wiem moze pompe abs zablokowalem czy co , moze komputer stwierdzil jakies nieprawidlowosci przez ten twardy pedal , moze ktos mial juz to samo no i mnie oswieci o co tu chodzilo ??? czekam na jakies podpowiedzi i pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 31-01-2008, 07:30 Re: awaria ?????
|
|
|
pic11 napisał/a: | nacisnolem pare razy hamulec , hamulec zrobil sie bardzo twardy jak by ktos pod pedal podlozyl sprezyne |
to normalne - silnik nie działał więc nie było wspomagania więc jak wyczerpałeś już podciśnienie w układzie wspomagania jeszcze z pracy silnika to odczułeś jaką siłę musiał być przyłożyć do pedału hamulca gdyby nie było wspomagania - dlatego właśnie bez pracy silnika nie radzę holować auta na sznurku bo nie ma wspomagania i elegancko wjeżdża w zad holownikowi. Wtedy to albo wózek albo sztywny hol o ile auto na to pozwala. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 08:17
|
|
|
pic11 napisał/a: | przyszedlem i zanim zapalilem auto zaczelo sie ztaczac wiec nacisnolem pare razy hamulec |
dlatego ktos kiedys wymyslil hamulec reczny
pic11 napisał/a: | hamulec zrobil sie bardzo twardy jak by ktos pod pedal podlozyl sprezyne |
normalne, saphire wyjasnil
pic11 napisał/a: | rozrusznik nie chce sie krecic ba nawet nie chce sprubowac zakrecic , czyz by sie zawiesil na chwile ??? |
dokladnie, walnij w niego nastepnym razem czyms ciezkim, a najlepiej podjedz z nim do regeneracji. |
|
|
|
 |
pic11
Forumowicz

|
Wysłany: 31-01-2008, 08:52
|
|
|
witam , co do recznego to od 2 dni mam wymienione klocki z tylu no i nie wiem dlaczego ale jak zaciagne reczny to prawe kolo mi sie blokuje i trzyma , trzeba w kopyto postukac pare razy i jest dobrze . dziwne jest tez ze jak jest zalozona sprezyna to reczny nie odbija a jak mam ja sciagnieta i kluczem dociagam reczny to doslownie jednym paluszkiem odbije |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 08:59
|
|
|
jesli kiedykolwiek uda ci sie naciagnac reczny lub go idealnie ustawic wygrasz nagrode miesiaca |
|
|
|
 |
pic11
Forumowicz

|
Wysłany: 31-01-2008, 20:01
|
|
|
witam , arturro jak tylko mi sie zagoi palec ( nierowna walka z boschem ... bosch wygral ) to tą walke wygram hehe a tak powaznie na pewno sie nie poddam bo lubie jak reczny jest ok ( nawet w moim maluszku mialem reczny ok czyli kola blokowalo ) no i tu tez nie odpuszcze , jak zrobie to napisze na forum jak to zrobilem , mam juz plan mysle zeby dzwignie jakos przesunąc do przodu i po klopocie , jakos na pewno da sie to zrobic .... pozdr |
|
|
|
 |
|
|