[Cari 1.8 GDI] gdzie kupić czujnik do drzwi str kierowcy.... |
Autor |
Wiadomość |
plitek [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2008, 15:22 [Cari 1.8 GDI] gdzie kupić czujnik do drzwi str kierowcy....
|
|
|
Ja potrzebuję czujnik do drzwi od strony kierowcu bo mi nie działa wcale-ani czujnik otw drzwi ani oświetlenie wewnętrzne -gdzie mozna kupic taki czujnik-noze na allegro??? moze jakiś link?-autko 98r 1,8 gdi POMOCY
_________________ |
|
|
|
 |
Kasztan [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2008, 16:05
|
|
|
Witam!
Jestem szczesliwym wlascicielem carismy 1.9 TD rocznik 98.
Widze ze sporo osob ma problemy z tym czujnikiem od strony kierowcy (czy to jakas cari-przypadlosc bo w innych samochodach nie ma takich problemow?). Ja mam podobnie i dlatego prosze szanownych mitsumaniakow ze Slaska o wskazanie gdzie mozna kupic czesci do mojej Carismy, konkretnie chodzi mi o:
1. wspomniane juz czujniki po stronie kierowcy (chociaz najpierw sprobuje je przeczyscic wd-40)
2. oswietlenie wewnetrzne - musze kupic cala konsole ktora w tym modelu jest centralnie w srodku w podsufitce.
Co sadzicie o tym ASO:
http://www.autocentrum.pl..._952212219.html |
|
|
|
 |
MAłY
Forumowicz MAŁY
Auto: carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2007 Posty: 240 Skąd: Bierutów
|
Wysłany: 24-01-2008, 16:12
|
|
|
plitek napisał/a: | gdzie mozna kupic taki czujnik |
Pytaj Dylsona. Jego namiary znajdziesz na forum, najprędzej w dziale kupie-sprzedam. |
|
|
|
 |
Piecia [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2008, 18:04
|
|
|
znajdź na allegro gościa o nicku: mit-max (Wołomin) powinien Ci pomóc dział: części , wpisz mitsubishi w tytułach... |
|
|
|
 |
harizma [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2008, 18:23
|
|
|
kolego ja nie mialem problemu w cari ale wczesniej mialem cproblem w golfie dlatego ci pisze bo kupilem uzywke za 20zł a potem sie okazalo ze w sklepie z czesciami uniwersalna kosztuje 5zł wiec sie najpierw zorientuj w temacie zeby nie przeplacic bo i po co |
|
|
|
 |
woxy
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI '97 - HB
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Kwi 2006 Posty: 204 Skąd: okolice Chełma
|
Wysłany: 31-01-2008, 11:50
|
|
|
Witam,
ja u siebie wymontowałem czujnik, i rozebrałem go (uwaga może pęknąć plastikowa obudowa, u mnie super glue zadziałał perfekcyjnie). Po przeczyszczeniu styku problem czujnika zniknął. Już nigdy więcej nie zostawiłem przypadkiem Cari z włączonymi światłami
Pozdrawiam
Woxy
P.S. A może ktoś ma do sprzedania tą gumowa osłonęczujnika ale od strony pasażera w tylnych drzwiach? |
_________________ <?php
psql_connect('database', 'user', 'topsecret');
SELECT * FROM carisma WHERE date >= (data - 1);
?>
Jeśli moja wypowiedź znaleziona na forum pomogła w rozwiązaniu jakiegoś tematu to kliknij POMÓGŁ. |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 31-01-2008, 16:16
|
|
|
W większości przypadków( u mnie również) pomaga wymontowanie i przełożenie o 180 stopni. |
|
|
|
 |
joukipauki [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2008, 00:30
|
|
|
wystarczy rozerbrac i wyczyscic czujnik. |
|