Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] Pilot od centralnego zamka.
Autor Wiadomość
Loc-Dog
[Usunięty]

Wysłany: 20-11-2007, 20:08   [MSS ALL] Pilot od centralnego zamka.

Witam, czy wie ktoś do czego służy drugi przycisk w pilocie od centralnego zamka?
Jednym otwiera się i zamyka drzwi, natomiast gdy nacisnę drugi zaczynają przez chwilę migać światła awaryjne, i nie wiem co to oznacza, i czemu ma służyć?
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 10-01-2016, 23:01, w całości zmieniany 1 raz  

dlugiad
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2007, 12:58   

Zapewne służy lokalizaji samochodu na duzym parkingu wsrod wielu podobnych aut.
Nie wiem jaki alarm posiadasz ale u mnie jest tak:
duzy przycisk - zamyka/uzbraja i otwiera/rozbraja centralny/alarm. Podczas tych czynnosci alarm wydaje odgłos syrena (jedno przy zamykaniu lub 2 pikniecia przy otwieraniu). Wcisniecie najpierw małego przycisku a potem duzego powoduje, ze podczas zamykania i otwierania nie ma sygnalizacji syrena (nie ma tych pikniec).
Wiem tez ,ale dokładnie nie pamietam jaka kombinacja klawiszy, ze jest mozliwosc zablokowania czujników ruchu wewnatrz samochodu. Na przykład jak byś chciał zostawic tam psa.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-11-2007, 14:17   

dlugiad napisał/a:
Wiem tez ,ale dokładnie nie pamietam jaka kombinacja klawiszy, ze jest mozliwosc zablokowania czujników ruchu wewnatrz samochodu. Na przykład jak byś chciał zostawic tam psa.
Często jest tak:
Duży = zamknięcie/otwarcie,
Mały/Duży = ciche zamknięcie/ciche otwarcie,
Duży/Mały = zamknięcie z dezaktywacją czujników ruchu.

ale jak jest w SS to nie wiem. Usiądź w środku i pokombinuj. Jeśli zamkniesz Duży/Mały i odczekasz do aktywacji alarmu to powinieneś móc swobodnie się poruszać w samochodzie.

Loc-Dog
[Usunięty]

Wysłany: 21-11-2007, 20:34   

ale na moim pilocie firmy "Laser Line" są dwa identyczne przyciski, jeden wyżej, drugi niżej a poza tym chyba w aucie nie ma alarmu bo próbowałem różnych kombinacji i nic się nie dzieje

Przemir
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2008, 00:42   

Panowie kupię pilota orginalnego .Konkretnie potrzebuję do Carismy 1.8 GDI 2000r.
Może też byc od Spice Stara bo wiadomo mi że pasuje.
Tak na marginesie carka to mój pierwszy japończyk i jestem pozytywnie zaskoczony.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

[ Dodano: 12-01-2008, 00:58 ]
Przemir, Przemir,

zibeusz
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2008, 18:08   

Witam serdecznie .Własnie zakupilem space stara 1.9did confort z 2003 r i mam problemik z pilotem nie bylo w nim bateri ktos se wziol na szrocie w niemczech pewnie, i po założeniu bateri dioda mryga ale nie dizala zamykanie ani otwieranie .Jak go ponownie zakodować czy cos w tym stylu ? Pomocy!!!

maciooo
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2008, 00:12   

zibeusz napisał/a:
Witam serdecznie .Własnie zakupilem space stara 1.9did confort z 2003 r i mam problemik z pilotem nie bylo w nim bateri ktos se wziol na szrocie w niemczech pewnie, i po założeniu bateri dioda mryga ale nie dizala zamykanie ani otwieranie .Jak go ponownie zakodować czy cos w tym stylu ? Pomocy!!!

Przerabiałem to u siebie. Wyjąłem centralkę od centralnego zamka i wsadziłem z powrotem. Żadnych zabiegów. Nie wiem jak w twoim SS ale w moim 99 GDI znajdowała się ona od strony pasażera z przodu. Po wyjęciu schowka jest dostęp do wtyki, którą można wyjąć. Spróbuj może pomoże.

zibeusz
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2008, 16:51   

maciooo napisał/a:
zibeusz napisał/a:

Przerabiałem to u siebie. Wyjąłem centralkę od centralnego zamka i wsadziłem z powrotem. Żadnych zabiegów. Nie wiem jak w twoim SS ale w moim 99 GDI znajdowała się ona od strony pasażera z przodu. Po wyjęciu schowka jest dostęp do wtyki, którą można wyjąć. Spróbuj może pomoże.
Dziękuję macioo wypróbuje ten sposób dam znać co z tego wyszlo.

[ Dodano: 19-01-2008, 16:55 ]
maciooo napisał/a:
zibeusz napisał/a:

Dzieki maciooo sprawdze ten sposóbv i napisze czy pomogło

WBB
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2008, 19:39   pilot

Kupiłem MSS 1,9 DID , auto przywiezione z niemiec z książką serwisową stan techniczny -super super w 5 letnim aucie działa dokładnie wszystko, posiada wersję komfort. Ale jest jeden problem - drugi pilot do centrala , mimo wymiany baterii i czyszczenia dioda świeci ale auto nie reaguje. Dlatego też jestem zainteresowany tym tematem , ale pomysł wyciągania centralki nie wydaje mi się dobry , wg. mnie brak związku skutkowo-przyczynowego , gdyż prościej odłączyć akumulator na 15min i będzie ten sam efekt. Ale jutro jadę do magika od alarmów zobaczymy co on wymyśli :roll: , oby nie wysłał mnie do serwisu Miśków.
Ale jak coś się dowiem to dam znać na forum.

Pozdro dla Wszystkich (to mój pierwszy post)Wojtek. :mrgreen:

mirass
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2008, 23:18   

Cytat:
Dzieki maciooo sprawdze ten sposóbv i napisze czy pomogło

No i jak pomogło bo mam ten sam problem w mojej cari 99 GDI ...

pozdrawiam

[/quote]

Loc-Dog 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1.8 GDI
Wysłany: 01-05-2011, 11:20   

Od dłuższego czasu męczyłem się z pilotem od centralnego, ponieważ rozkodował sie po dłuższym odłączeniu akumulatora, gdy na noc drzwi były niedomkniete.

Dioda od pilota świeciła, ale nie zamykał zamka. Próbowałem różnych sposobów i w końcu udało się.

Wsiadlem do środka, włączyłem zapłon i w momencie wsadzania baterii do pilota trzymałem wciśniety guzik zamykania. Pilot zaprogramowal się i teraz działa jak należy.

MarPod 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star
Wysłany: 10-01-2016, 12:33   Pilot do centralnego zamka

Wymienilem baterie (2szt.) w moim pilocie I nie umiem zdalnie otwierac i zamykac MSS. Baterie identyczne a centralny zamek nie reaguje. Czy to mozliwe by centralny zamek sie rozprogramowal? Czytalem na forum ze nalezy dopalic zaplon na 1 I nacisnac zamkniecie I otwarcie I powinno byc OK a nie jest.... Zrobilem tak I to Samo nic nie dziala. Prosze o pomoc.

Jawer500 
Nowy Forumowicz

Auto: MSS 1.9 did 2001 r.
Wysłany: 10-01-2016, 22:19   

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=18397

Poczytaj, może tam znajdziesz coś co Ci pomoże..
Ja u siebie wymieniałem baterię na odpiętej centralce i nie było żadnych problemów. Spróbuj może ją odpiąć.

[ Komentarz dodany przez: Bizi78: 10-01-2016, 23:03 ]
Edit by MOD.
Scaliłem oba tematy.

MarPod 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star
Wysłany: 11-01-2016, 09:16   

Gdzie ta centralka jest ??? i jak to zrobić ?

Odpowiedz do tematu